Inter vendarle ostaja v igri, polom Reala v Ukrajini

Ukrajinci so šokirali 13-kratne evropske prvake, ki jim grozi izpad. Liverpool še enkrat z 1:0 premagal Ajaxa. Atalanti le točka. Remi tudi Atletica in Bayerna.
Fotografija: Samir Handanović je prejel dva gola, a se veselil zmage. FOTO:  Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Samir Handanović je prejel dva gola, a se veselil zmage. FOTO:  Ina Fassbender/AFP

Nov zanimiv večer v ligi prvakov. Atalanta je remizirala z Midtjyllandom (1:1) – Josip Iličić je vstopil v igro v odmoru pri izidu 0:1 –, Ajax izgubil v Liverpoolu, zato bo v zadnjem kolu lovil nujno zmago nad Italijani.

Po remiju z Bayernom bo trepetal Atletico (1:1; Felix; Müller), saj Jan Oblak in soigralci ne bodo smeli izgubiti v Salzburgu. Dramatično je v skupini B. Real je izgubil s Šahtarjem (2:0), Inter pa zmagal v Mönchengladbachu (2:3; Lukaku 2). Na vrhu sta Borussia (9) in Šahtar (7), kljub vsemu bi se Real (7) in Inter (5) z zmagama – v Madridu bodo gostovali Nemci, v Milanu pri Samirju Handanoviću Ukrajinci – prebila v osmino finala.

Karim Benzema se ni znašel pred ukrajinsko obrambo. FOTO: Sergei Supinsky/AFP
Karim Benzema se ni znašel pred ukrajinsko obrambo. FOTO: Sergei Supinsky/AFP




V skupini A je bil derbi skupine med Atleticom in branilcem naslova Bayernom, ki pa je igral s precej spremenjeno postavo, saj si je že pred tem zagotovil prvo mesto v skupini in preboj v osmino finala. Španci, pri katerih je Oblak branil celo tekmo, so zadeli v 26. minuti prek Joaa Felixa, Nemci, ki sicer niso ogrožali Oblaka, pa so izenačili v 86. minuti, ko je Thomas Müller unovčil najstrožjo kazen. Špance tako v zadnjem krogu čaka obračun za napredovanje v Salzburgu.



Avstrijski klub je pred tem v Moskvi premagal Lokomotivo s 3:1. Že v prvem polčasu je dvakrat zadel prek Mergima Berishe. V 79. je Anton Mirančuk zmanjšal zaostanek z bele pike, toda Avstrijci so le dve minuti pozneje spet pobegnili po golu Karima Adeyemija. Salzburg je tako vpisal prvo zmago v tekmovanju, s katero je zadržal možnosti za vsaj tretje mesto in nadaljevanje evropske poti. Kljub porazu in dejstvu, da je še brez zmage, pa je še vedno v igri za to tudi Lokomotiva.

Josip Iličić ni mogel prinesti zmage Atalanti. FOTO: Miguel Medina/AFP
Josip Iličić ni mogel prinesti zmage Atalanti. FOTO: Miguel Medina/AFP


Standings provided by SofaScore LiveScore


Curtis Jones je bil edini strelec v Liverpoolu. FOTO: Paul Ellis/AFP
Curtis Jones je bil edini strelec v Liverpoolu. FOTO: Paul Ellis/AFP


Standings provided by SofaScore LiveScore


Real je v Ukrajini v skupini B doživel drugi poraz, še drugega proti Šahtarju, tokrat je klonil z 0:2. Ta je povedel v 57. minuti z golom Dentinha, prednost pa podvojil v 83., ko se je med strelce vpisal Manor Solomon. Obe ekipi imata zdaj po sedem točk, Šahtar pa je boljši v medsebojnih tekmah.



Inter pa je v Nemčiji iskal nujno zmago za ohranitev možnosti za napredovanje. Matteo Darmian v prvem ter Romelu Lukaku dvakrat v drugem polčasu sta bila strelca za Italijane, ki so vodili že s 3:1. Toda Alassane Plea je dvakrat zadel za Nemce, v 83. minuti je zadel še tretjič, a izenačenja ni bilo zaradi prepovedanega položaja. Tako je Inter zdaj pri petih točkah, Borussia pa pri osmih.

Standings provided by SofaScore LiveScore


V skupini D je Atalanta Josipa Iličića gostila Midtjylland in dolgo so Danci vodili po golu Alexandra Scholza v 13. minuti. Italijanom, pri katerih je Iličić igral od 46. minute, je uspelo izenačiti v 79., ko je bil uspešen Cristian Romero. Na drugi tekmi skupine je Liverpool ugnal Ajax z 1:0. Zadel je Curtis Jones v 58. minuti. Liverpool je s tem tudi napredoval v osmino finala, Ajax in Atalanta pa se bosta borila za drugo mesto.

V skupini C je Manchester City, že pred tem uvrščen med najboljših 16, gostoval v Portu in igral 0:0, kar je pomenilo, da se je v izločilne boje prebil tudi Porto. Olympique Marseille, Dimitri Payet je dvakrat zadel z bele pike, je ugnal Olympiakos z 2:1, slednja imata tako pred zadnjim krogom po tri točke.

Jan Oblak je čestital igralcem Bayerna za dobro tekmo. FOTO: 
Sergio Perez/Reuters
Jan Oblak je čestital igralcem Bayerna za dobro tekmo. FOTO:  Sergio Perez/Reuters


Standings provided by SofaScore LiveScore


Za zdaj se je v osmino finala tako uspelo prebiti že nogometašem Seville, Chelseaja, Juventusa, Barcelone, Manchester Cityja, Bayerna, Liverpoola in Porta.

Preberite še:

Komentarji: