Selektor padel s kolesa, trening vodil z vozička za golf

Nizozemski selektor Louis van Gaal si je poškodoval kolk med vožnjo s kolesom blizu reprezentančnega hotela. Telesno ni dobro, možgani še vedno delujejo.
Fotografija: Louis van Gaal je že vajen vožnje v vozičku za golf. FOTO: Koen Van Weel/AFP
Odpri galerijo
Louis van Gaal je že vajen vožnje v vozičku za golf. FOTO: Koen Van Weel/AFP

Louis van Gaal uspešno krmari Nizozemsko proti svetovnemu prvenstvu v Katarju, manj spreten je pri krmiljenju kolesa. Sedemdesetletnik si je ob padcu poškodoval kolk, vseeno pa bo vodil tulipane na današnji zadnji tekmi kvalifikacij proti Norveški v Rotterdamu (20.45).

Van Gaal je vozil kolo blizu reprezentančnega hotela, po nesreči so ga odpeljali na pregled v bolnišnico, trening pa je vodil z vozička za golf. Ni mogel osebno sodelovati na novinarski konferenci, ampak se je pojavil prek videa na invalidskem vozičku.

Louis van Gaal se je na novinarski konferenci oglasil prek videa. FOTO: Koen Van Weel/AFP
Louis van Gaal se je na novinarski konferenci oglasil prek videa. FOTO: Koen Van Weel/AFP

»Telesno nisem dobro, toda možgani še vedno delujejo. Zelo me boli, zato raje sedim. Kljub temu sem zmogel vse obveznosti,« je povedal Van Gaal, ki si je leta 2007, ko je bil trener AZ Alkmaarja, poškodoval gleženj in tudi takrat uporabljal voziček za golf na treningih.

Nizozemska zvečer potrebuje le točko proti Norveški, da si zagotovi prvo mesto v skupini G. Načrte ji je malce pokvaril sobotni remi v Črni Gori po vodstvu z 2:0. Poleg Norveške je v igri za Katar tudi Turčija, ki bo gostovala v Podgorici.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: