Dve mojstrovini za dvojček Šeška v bundesligi

Benjamin Šeško je že na svoji drugi tekmi v nemškem prvenstvu po vstopu s klopi dosegel dva gola in popeljal Leipzig do zmage s 3:0 proti Union Berlinu.
Fotografija: Navijače Union Berlina je Šeško v le 12 minutah spravil v slabo voljo. Foto Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Navijače Union Berlina je Šeško v le 12 minutah spravil v slabo voljo. Foto Lisi Niesner/Reuters

Pred Benjaminom Šeškom je v letošnji sezoni zahtevna naloga, v ekipi Leipziga z zelo dolgo klopjo in kopico zanimivih napadalnih igralcev si mora izboriti svoje mesto pod soncem, po možnosti tudi v prvi postavi. V dvoboju z vodilnim Union Berlinom te še ni dočakal, v prvi enajsterici sta v konici napada začela Yusuf Poulsen in Lois Openda, Šeško pa je na priložnost čakal na klopi.

V igro je namesto Poulsena vstopil v 75. minuti, ko je Leipzig vodil z 1:0 (Simons), pri Unionu je bil izključen Kevin Volland. V prvih minutah na terenu priložnosti za Šeška ni bilo, ves svoj razkošen talent pa je pokazal v 75. minuti. Igralci Leipziga so ukradli žogo pred svojim kazenskim prostorom, slovenski napadalec se je kot blisk pognal v protinapad, si najprej žogo lepo sprejel, jo z dolgim korakom odpeljal v kazenski prostor, tam s finto v desno iz igre vrgel dva branilca in s plasiranim strelom zadel v desni kot vrat Frederika Ronnowa. Prava mala mojstrovina, neubranljivo.

Kombinacija tehnične podkovanosti, moči in hitrosti je uganka tudi za nemške branilce. Foto Lisi Niesner/Reuters
Kombinacija tehnične podkovanosti, moči in hitrosti je uganka tudi za nemške branilce. Foto Lisi Niesner/Reuters

Navdušenje se še ni dobro poleglo, ko je visokorasli Šeško spet slavil. Tokrat sta vrhunsko kombinirala z Danijem Olmom, Španec je Šešku poslal žogo na rob kazenskega prostora, Beni mu jo je z odlično miniaturo vrnil in stekel v kazenski prostor, Olmo ga je z natančno podajo prek obrambe poiskal, Šeško pa je z glavo še drugič matiral Ronnowa. 

Za dva zadetka je slovenski reprezentančni up potreboval le 12 minut, srečanje je odločil v slogu Milivoja Novakovića, ki je v dresu Kölna tolikokrat dosegel po dva zadetka, da so ga navijači poimenovali »Nova doppelpack«. Tudi v Leipzigu Šeška, če bo nadaljeval s takšnimi predstavami, ne bodo mogli več dolgo zadržati na klopi. 

Preberite še:

Komentarji: