Slovo Guardiole preveč boleče za Messija

Nogometni zvezdnik Lionel Messi se ni udeležil novinarske konference, kjer je odhod iz Barcelone napovedal Pep Guardiola.

Objavljeno
27. april 2012 23.49
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Čustveno slovo trenerja Barcelone Pepa Guardiole je na današnji novinarski konferenci pospremila tudi večina nogometašev Barcelone, med njimi pa ni bilo Lionela Messija.

Za Argentincem so težki dnevi. Po bolečem spodrsljaju v ligi prvakov proti Chelseaju, ko je zgrešil ključno 11-metrovko, ga je močno prizadela tudi novica o odhodu Guardiole, s katerim sta v zadnjih letih skupaj pisala eno najbolj uspešnih poglavij v nogometni zgodovini.

Messi je na svojem facebook profilu zapisal, da se uradne naznaitve o odhodu Guardiole ni želel udeležiti, saj ga je ta preveč prizadela. »Iz vsega srca se želim zahvaliti Pepu, za vse kar mi je dal kot profesionalnemu nogometašu in kot osebi. Svojih čustev ne želim kazati na konferenci. To je nekaj, kar želim obdržati le zase,« je zapisal 24-letni Argentinec, ki je z Guardiolo osvojil 13 lovorik. Pod njegovo objavo se je v trenutku pojavilo na tisoče komentarjev.

Trenerju se je prek twitterja zahvalil tudi Gerard Pique, ki se je nedavno šele vrnil iz bolnišnice, kjer so ga zadržali zaradi udraca v glavo na tekmi s Chelseajem. »Zahvaljujem se Pepu, ker nam je v teh letih dal tako veliko. Štiri leta so bila polna zmag in dobrih lekcij nogometa,« je zapisal Pique.