Smola Luke Elsnerja in Le Havra, ki je vse bliže vrnitvi v drugo ligo

Moštvo slovenskega trenerja je v 29. kolu francoskega prvenstva proti Nanatesu v 93.minuti izgubilo pomembno tekmo v bitki za obstanek. Letos le 9 točk..
Fotografija: Nogometaši Le Havra so na domačem igrišču v bitki za obstanek v ligue 1 nesrečno ostali brez točke proti Nantesu (v rumenih  dresih). FOTO: Lou Benoist/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Le Havra so na domačem igrišču v bitki za obstanek v ligue 1 nesrečno ostali brez točke proti Nantesu (v rumenih  dresih). FOTO: Lou Benoist/AFP

Nogometaši Le Havra, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, so v 29. kolu francoske lige gostili Nantes in v sodniškem dodatku drugega polčasa prejeli gol za poraz z 0:1.

Le Havre je v boju za obstanek igral proti neposrednemu tekmecu Nantesu. Statistično so bili nekoliko uspešnejši gosti, medtem ko je domačim v okvir vrat uspelo sprožiti le enkrat. Gostom pa štirikrat, v 93. minuti tudi dovolj dobro za pomembno zmago. Strelec zmagovitega zadetka je bil Abdoul Kader Bamba.

Proti koncu sezone trenerja Luki Elsnerju nič ne gre od rok. FOTO: Lou Benoist/AFP
Proti koncu sezone trenerja Luki Elsnerju nič ne gre od rok. FOTO: Lou Benoist/AFP

V petek je Metz premagal Lens z 2:1, v soboto je bil Strasbourg s 3:1 boljši od Reimsa, Rennes pa je doma izgubil proti Toulousu z 1:2.

Le Havre je v letu 2024 v 12. kolih osvojil le devet točk in ima sedem krogov pred koncem 28 točk ter je v nevarnih vodah. V 2. ligo nazadujeta 17. in 18., medtem ko se bo 16. na lestvici meril za obstanek v dodatnih tekmah. Le Havre ima dve točki več od 16. Lorienta in 17. Metza, prot kateremu bo Le Havre 21. t. m. na domačem igrišču bržkone igral tekmo sezone. 

Preberite še:

Komentarji: