Senzacija v Katarju: Maročani izločili Špance

Na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju znani vsi četrtfinalisti. Spremljajte razplet v živo, statistiko in dogajanje v posebni grafiki.
Fotografija: Veselju maroških nogometašev ob podvigu proti favoritom iz Španije ni bilo konca. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Veselju maroških nogometašev ob podvigu proti favoritom iz Španije ni bilo konca. FOTO: Javier Soriano/AFP

Po tem, ko so na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju znani trije četrtfinalni pari, in sicer Nizozemska – Argentina, Francija – Anglija in Hrvaška – Brazilija, bo po današnjih tekmah osmine finala znan še zadnji. Ob 16. uri sta v Al Rajanu igrala Maroko in Španija, ob 20. uri pa v Lusailu Portugalska in Švica.

Španija je bila v dvoboju z Marokom v vlogi favorita, toda afriški predstavnik je v skupinskem delu pokazal, da jo lahko zagode tudi največjim. Nenazadnje je zmagal v skupini F v družbi svetovnega podprvaka Hrvaške, neprepričljive Belgije in simpatične Kanade. Ob Angliji in Nizozemski je bil točkovno najboljši v skupinskem delu, eno glavnih orožij pa je protinapad. Maročani sicer v izločilnih bojih na SP igrajo drugič, prvič so leta 1986.

Senzacionalni Maročani ujeli afriški rekord

Obenem so Maročani so tako ujeli afriški rekord po številu zaporednih tekem brez poraza na SP. Obenem so tako postali predzadnji četrtfinalisti svetovnega prvenstva v Katarju. V osmini finala so bili po streljanju enajstmetrovk boljši od Španije s 3:0 (0:0, 0:0, 0:0), pri slednjih tako niti eden od treh igralcev (Pablo Sarabia, Carlos Soler in Sergio Busquets) na koncu niso zadeli z 11 metrov.

Vrhunska portugalska predstava

In potem ko sta moštvi Maroka in Francije uprizorili maratonski dvoboj, je bilo v večernem obračunu Portugalske in Švice vseh ugibanj hitro konec. Že v 1. polčasu so bili Portugalci, tokrat v udarni enajsterici brez Cristiana Ronalda, za razred boljši, takrat vodili z 2:0, ko pa je bilo v 56. minuti že 4:0, je bila tekma odločena. 

Goncalo Ramos je bil za Švicarje neustavljiv. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Goncalo Ramos je bil za Švicarje neustavljiv. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Nogometaši alpske dežele so zabili častni gol, Portugalska nato še dva, v polno, toda iz ofsajda, pa je zadel tudi Ronaldo, ki je pozneje vstopil v igro. Junak večera je bil trikratni strelec 21-letni Goncalo Ramos, reprezentant iz Benfice.

Četrtfinale bo na sporedu v petek in soboto. V petek bodo igrale Nizozemska in Argentina ter Hrvaška in Brazilija, v soboto pa Francija in Anglija ter Maroko in Portugalska.

Preberite še:

Komentarji: