Primitivni argentinski vratar ni več dobrodošel v angleškem klubu

Trener Aston Ville Unai Emery naj bi bil močno naklonjen prodaji vratarja Emiliana Martineza.
Fotografija: Emiliano Martinez po finalni tekmi mundiala v Katarju. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
Odpri galerijo
Emiliano Martinez po finalni tekmi mundiala v Katarju. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP

Trener Aston Ville Unai Emery naj bi bil močno naklonjen prodaji vratarja Emiliana Martineza, ki je »opozoril« nase med svetovnim prvenstvom v Katarju. Argentinec je zablestel med enajstmetrovkami finalne tekme s Francijo, še vidnejši pa je bil pozneje, ko je požel val zgražanja v nogometni družini. Emery je ocenil, da bi bilo bolje za ugled Aston Ville, če Martinez ne bi ostal v klubu iz Birminghama, zato bi ga rad prodal že v januarskem prestopnem roku.

Najprej na vrsti derbi z Liverpoolom

Martinez je namreč sprožil bes velikega dela navijačev najprej z neprimernim obnašanjem med enajstmetrovkami, ko je provociral sodnika Simona Marciniaka in Francoze, nato še z neprimernim gestikuliranjem med podelitvijo nagrad za najboljšega vratarja, minuto molka za Kyliana Mbappeja v argentinski slačilnici in nato še z lutko Mbappeja med proslavljanjem naslova prvaka v Argentini.

Unai Emery FOTO: Jason Cairnduff/Reuters
Unai Emery FOTO: Jason Cairnduff/Reuters

Emery naj bi bil po trditvah angleških medijev prepričan, da bi vrnitev Martineza v klub škodovala tudi odnosom v slačilnici. Med mundialom je interes za Martineza izkazal Bayern, a se nato premislil prav zaradi primitivnih izpadov Argentinca, Aston Villa zato išče drugega kupca, ki bi bil zanj pripravljen odšteti med 25 in 30 milijonov evrov odškodnine. V derbiju med Aston Villo in Liverpoolom bo dobil priložnost vratar Morten Olsen.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: