Tudi New York zajela Messimanija, za prvo tekmo plačali več kot 1000 evrov

Ameriško poglavje v nogometnem prvenstvu (MLS) je Lionel Messi začel na rezervni klopi, navijači pa so vzklikali »Hočemo Messija«.
Fotografija: Aug 26, 2023; Harrison, New Jersey, USA; Inter Miami CF forward Lionel Messi (10) dribbles the ball against the New York Red Bulls during the second half at Red Bull Arena. Mandatory Credit: Brad Penner-USA TODAY Sports Foto Brad Penner Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Aug 26, 2023; Harrison, New Jersey, USA; Inter Miami CF forward Lionel Messi (10) dribbles the ball against the New York Red Bulls during the second half at Red Bull Arena. Mandatory Credit: Brad Penner-USA TODAY Sports Foto Brad Penner Usa Today Sports Via Reuters Con

Po bolj ali manj ogrevalno-tekmovalnih tekmah se je tudi za Lionela Messija, Inter iz Miamija in ameriško nogometno ligo (MLS) začela nova doba. Po poletnem premoru se je nadaljevalo prvenstvo, ki je s prihodom Argentinca dobilo najmočnejšo blagovno znamko. Messi sicer ni začel tekme v New Yorku v Interjevi udarni enajsterici proti Rdečim bikom (Red Bull), a je bil na koncu veliki junak.

Nezadovoljni navijači na razprodanem štadionu (26.276) – nekateri so za Messijevo prvo tekmo plačali tudi preko 1000 evrov – so že v prvem polčasu vzklikali »Hočemo Messija«. Njihove želje so bile uslišane po eni uri, ko je Interjev trener Gerardo Martino v igro poslal Messija in Sergia Busquetsa. Argentinec je v 89. minuti z golom po lepi moštveni akciji potrdil zmago kluba s Floride z 2:0, sicer prvo po enajstih tekmah v MLS, v kateri igrajo tudi trije Slovenci. Vratar Aljaž Ivačič (Portland) je bil na rezervni klopi, Mitja Ilenič (New York FC) je igral do 57. minute, Žan Kolmanič (Austin) je poškodovan.

MLS je razdeljena na dve skupini, v zahodni je 14 moštev, v vzhodni, v kateri je tudi Inter, 15. Neposredno se v osmino finala uvrsti prvih sedem moštev, osmo in deveto pa se med seboj pomerita za napredovanje. Inter je na predzadnjem mestu z 21 točkami in 23 tekmami. Za devetim mestom, ki mu omogoča dodatno tekmo za napredovanje, zaostaja 11 točk, a ima dve tekmi manj od devetega Chicaga.

Preberite še:

Komentarji: