UEFA sprožila preiskavo o tekmi v Podgorici, Akinfejev že trenira

Evropska nogometna zveza preiskuje okoliščine navijaških izgredov na kvalifikacijski tekmi med Črno goro in Rusijo.

Objavljeno
30. marec 2015 23.35
FBL-EURO-2016-MNE-RUS
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Nyon - Evropska nogometna zveza (UEFA) je sprožila preiskavo dogodkov na kvalifikacijski tekmi za EP 2016 med Črno goro in Rusijo, ki je v zadnjih dneh dvignila toliko prahu. Dvoboj so namreč zaznamovali navijaški incidenti, ruski vratar Igor Akinfejev je v glavo dobil baklo, tekmo pa so dokončno prekinili v 67. minuti.

Rusija je ogorčena in od UEFA pričakuje visoko kazen za Črno goro in tudi dodeljeno zmago s 3:0. V Podgorici pa bodo medtem nestrpno čakali na dodelitev kazni, ki jo bo UEFA določila po zaključku preiskave. Evropska zveza preiskuje črnogorsko nogometno zvezo zaradi slabe organizacije tekme in vedenja navijačev.

Povsem nedolžni pa niso bili niti ruski navijači, saj so tudi oni prispevali dvoj delež k izgredom, kar UEFA gotovo ne bo spregledala.

Medtem so včeraj v Črni gori razkrili identiteto posameznika, ki je zalučal baklo v ruskega vratarja. Gre za 25-letnega Luko Lazarevića, ki se je po tekmi sam predal policiji, se opravičil in povedal, da je bil incident splet nesrečnih naključij ter da nikakor ni želel poškodovati ruskega vratarja.

Akinfejev se vrača

Ruski vratar Akinfejev bo sicer lahko zaigral že na naslednji ligaški tekmi. Pomočnik trenerja moskovskega CSKA Viktor Onopko je sporočil, da bo vratar na treningu že v torek, v nedeljo pa naj bi branil proti St. Peterburgu.

Po neljuben incidentu v Podgorici so sicer vratarja na nosilih odnesli z igrišča, na pregledu v bolnišnici pa so ugotovili lažje opekline in manjšo poškodbo vratu.