Mura po prvemu nasula gole tudi zadnjemu

Soboški nogometaši so v uvodni tekmi 31. kola 1. SNL v gosteh premagali Gorico s 5:1 in na lestvici le še točko zaostajajo za Mariborom.
Fotografija: Prvi so šli v akcijo nogometaši Mure (v belem), 31. kolo bodo zaprli Ljubljančani (v zelenem). FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Prvi so šli v akcijo nogometaši Mure (v belem), 31. kolo bodo zaprli Ljubljančani (v zelenem). FOTO: Blaž Samec

Najboljši nogometaši v Sloveniji vstopajo v zadnjo šestino državnega prvenstva 2020/21. Tako so 31. kolo odprli že danes v Novi Gorici, kjer sta Gorica in Mura uprizorili zanimivo tekmo s šestimi goli.

Vodilna Olimpija je v nedeljo v Murski Soboti prejela tri gole, danes jih je zadnja Gorica doma pet. Sobočani so ujeli strelski ritem, ki so ga iskali celo sezono: v zadnjih dveh tekmah so dosegli petino vseh golov. Goričani so z golom 17-letnega Tjaše Begića celo prvi zadeli, in tudi drugič, a v lastno mrežo. Črno-beli so se lahko sprostili in z znova razpoloženim Lukom Bobičancem dvoboj zanesljivo zapeljali do zmage in so še bliže uvrstitvi v tekmovanje pod dežnikom Uefe.

image_alt
Celjani ne morejo biti več slabši, Mariborčani so še lahko

 
Sobota prinaša tekme v Sežani, Celju in Kopru, prav na vseh treh prizoriščih pa se bodo merili za nekaj več. Morda bo imela še najmanj pravega tekmovalnega naboja tekma na Obali, saj so Koprčani vsaj delno že preusmerili svoje sile v pokalno tekmovanje, v katerem računajo na evropsko vozovnico.

Luka Bobičanec (desno) je tudi v Novi Gorici zabil evrogol. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Luka Bobičanec (desno) je tudi v Novi Gorici zabil evrogol. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo


Zadnja bo krenila po točke vodilna Olimpija

 
Nedelja bo dan za dvoboj Olimpije in Aluminija. Ljubljančanom ne bo enostavno, saj Kidričani še vedno bijejo bitko za obstanek med najboljšimi, s svojo značilno igro pa tekmecu ne omogočajo, da bi se jih lotil s polovico moči. Olimpija ima še štiri točke prednosti pred Mariborom, zato si ne sme privoščiti novega spodrsljaja. V nasprotnem primeru bi namreč lahko odločal o prvaku večni slovenski derbi z Mariborom, ki ga bodo igrali 9. maja v Stožicah.

 

PrvaLiga Telekom, 31. kolo:
Gorica : Mura 1:5 (Tjaš Begić 17.; Matko Zirdum 23., avt., Kai Cipot 39., Jan Gorenc 54., Luka Bobičanec 70., Vito Štrakl 90
Tabor Sežana – Domžale (sobota, 15)
Celje – Maribor (sobota, 16.45)
Koper – Bravo (sobota, 20)
Olimpija – Aluminij (nedelja, 17.15)
 
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: