Arsenal ne popušča, že pet točk pred razočaranim Cityjem

Londončani z dvema goloma Ødegaarda izkoristili spodrsljaj prvakov, ki so izgubili doma z Brentfordom. Do treh točk Liverpool in Tottenham, poraz Chelseaja.
Fotografija: Martin Odegaard je bil junak Arsenala. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Odpri galerijo
Martin Odegaard je bil junak Arsenala. FOTO: Matthew Childs/Reuters

Nogometaši Arsenala nadaljujejo odlične predstave v angleški ligi. V 16. krogu so na gostovanju pri zadnjeuvrščenemu Wolverhamptonu zmagali z 2:0, kar je bila ob enem porazu in enem remiju že njihova 12. zmaga v ligi, s katero bodo odmor zaradi svetovnega prvenstva pričakali s petimi točkami prednosti pred drugouvrščenim Manchester Cityjem.

Londončani so do zmage na večerni tekmi prišli v drugem polčasu. V prvem ni bila posebej nevarna ne ena ne druga ekipa, v nadaljevanju pa so bili gosti precej boljši. Oba gola je dosegel Martin Ødegaard, pri prvem je po lepi akciji soigralcev le potisnil žogo v mrežo, pri drugem pa je bil natančen po fliperju v kazenskem prostoru domačih.

Navijači Arsenala so veselo novico prejeli že po zgodnje popoldanski tekmi, ko si je spodrsljaj privoščil najbližji zasledovalec Manchester City, ki je z Brentfordom doma izgubil z 1:2. Varovanci Pepa Guardiole prvič v sezoni na domačem igrišču niso zmagali, prav tako pa niso pokazali prepričljive igre.

Po zaslugi neodločne obrambe in dveh izgubljenih skokov v svojem kazenskem prostoru so v 16. minuti prejeli prvi gol, strelec je bil Ivan Toney. Gostitelji so imeli terensko premoč, a niso bili posebej nevarni. Phil Foden je v 41. minuti sprožil šele prvi strel domačih v okvir vrat, pred odhodom na odmor pa je v sodniškem dodatku izenačil. Po kotu z desne strani je žoga prišla do njega na levo stran kazenskega prostora, angleški reprezentant pa ni okleval, z močnim strelom jo je poslal pod prečko.

V drugem delu je Ilkay Gündogan zapravil najlepšo priložnost za City, ki je nekajkrat poskušal tudi z nevarnimi streli od daleč. A Brentford je bil kljub terenski premoči tekmeca nevarnejši, stalna nevarnost je bil Toney. V sodniškem dodatku je po protinapadu izkoristil eno svojih priložnosti in ekipi zagotovil četrto zmago v sezoni, prvo v gosteh, City pa je zabeležil drugi poraz.

Ekipi iz Manchestra se je zdaj na lestvici nevarno približal Newcastle, ki po peti zaporedni zmagi za njo zaostaja le še dve točki. Tokrat je z 1:0 dobil obračun proti Chelseaju, ki ni zmagal že na peti tekmi zapovrstjo, tretjič zaporedoma je izgubil. Domači so zmagali zasluženo, čeprav veliko priložnosti na tekmi ni bilo. Edini gol je v 67. minuti dosegel Joe Willock, ki je po samostojnem prodoru Miguela Almirona natančno streljal z roba kazenskega prostora.

Nogometaši Manchester Cityja niso mogli verjeti, da so izgubili na domačem štadionu. FOTO: Oli Scarff/AFP
Nogometaši Manchester Cityja niso mogli verjeti, da so izgubili na domačem štadionu. FOTO: Oli Scarff/AFP

Tottenham je na domačem igrišču s 4:3 premagal Leeds, čeprav je trikrat zaostajal. Harry Kane je spet dosegel zadetek, izenačil je na 1:1, a junak tekme je bil Rodrigo Bentancur, ki je po zaostanku z 2:3 dosegel dva gola, prvega v 81., drugega pa v 83. minuti.

Lov za najboljšimi mesti nadaljuje Liverpool, s 3:1 je doma ugnal Southampton. Vsi goli so padli v prvem polčasu. Že v šesti minute je domače v vodstvo popeljal Roberto Firmino, Che Adams je ekspresno izenačil, nato pa je dvakrat mrežo zatresel Darwin Nunez.

Leicester vztrajno beži od dna, na katerem je bil po slabem začetku sezone. Tokrat je v gosteh z 2:0 ugnal West Ham, strelca sta bila James Maddison in Harvey Barnes. Podobno kot za Leicester velja za Bournemouth, ki je bil s 3:0 boljši od Evertona. Pomembno zmago v boju za obstanek je zabeležil Nottingham Forest, z 1:0 je premagal Crystal Palace.

Sobota:

Manchester City - Brentford 1:2

Bournemouth - Everton 3:0

Liverpool - Southampton 3:1

Nottingham Forest - Crystal Palace 1:0

Tottenham - Leeds 4:3

West Ham - Leicester 0:2

Newcastle - Chelsea 1:0 

Wolverhampton - Arsenal 0:2

Nedelja:

15.00 Brighton - Aston Villa

17.30 Fulham - Manchester United

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: