Valenčič se je sporazumno razšel z Olimpijo

Ljubljansko Olimpijo je po treh letih in pol zapustil 22-letni krilni napadalec Filip Valenčič.

Objavljeno
22. december 2014 15.49
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Pri nogometnem klubu Olimpija so se sporazumno razšli s krilnim napadalcem Filipom Valenčičem, ki je bil član moštva od leta 2011.

22-Ljubljančan je v tej sezoni nastopil na dvanajstih tekmah državnega prvenstva in v skupno 528 minutah dosegel en gol.

»Glede na Filipov prispevek v zadnjem času in oceni strokovnega vodstva smo se v klubu odločili, da mu pustimo prosto pot pri izbiri novega delodajalca. Valenčič je prispel v Olimpijo kot nadebuden in nadarjen mladenič, vendar mu v tem obdobju ni uspel pravi kakovostni preskok. Osebno mu želim veliko sreče na njegovi nadaljnji poti, saj gre za poštenega in dobrosrčnega fanta,« je povedal športni direktor kluba Milenko Aćimović, ki je v pogovoru za Delo napovedal kadrovske spremembe.

Olimpija želi okrepiti obrambo

Na uradni strani kluba so še zapisali, da bodo v prestopnem roku zelo dejavni, še posebej si želijo okrepiti obrambo: »Z Valenčičevim odhodom se je prestopni rok v Zmajevem gnezdu šele dobro začel. Na izhodnih vratih je še kar nekaj posameznikov, medtem ko je rubrika »prihodi« v tem trenutku še prazna. Najbolj deficitarni poziciji v moštvu sta oba bočna branilska položaja, za zapolnitev katerih ima športni direktor Aćimović zapisanih kar nekaj potencialnih kandidatov v svoji beležnici.«

Olimpija je jesenski del državnega prvenstva končala na 4. mestu, devet točk za vodilnimi Domžalami.