Arda Turan zalučal čevelj v sodnika

Po razburljivem dvoboju med Atletico Madridom in Barcelono v španskem pokalu prah dviguje zlasti poteza turškega nogometaša.

Objavljeno
29. januar 2015 12.13
FBL-ESP-CUP-ATLETICO-BARCELONA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Sinočnji povratni obračun v četrtfinalu španskega šokala med Atletico Madridom in Barcelono je bil poln razburljivega dogajanja. Prvi gol je padel po vsega 38 sekundah, do polčasa pa se je mreža zatresla petkrat. Tekmo so domači, pri katerih je branil slovenski vratar Jan Oblak, končali z le devetimi igralci, potem ko sta bila izključena Gabi in Mario Suarez.

Srečo, da ni videl rdečega kartona, je sicer imel Arda Turan. Na začetku drugega polčasa je v dvoboju z enim od katalonskih nogometašev ostal brez čevlja, jezen, ker sodnik ni piskal prekrška nad njim, pa je copat pograbil in ga zalučal proti stranskemu sodniku. Na njegovo srečo je zgrešil in jo odnesel le z rumenim kartonom. Je pa vseeno z njo dvignil ogromno prahu na Pirenejskem polotoku.

Na tekmi so sicer razburljale še nekatere druge odločitve sodnika Gila Manzana. Katalonci so protestirali, ko je v 28. minuti pokazal na belo točko, po domnevnem prekršku Javierja Mascherana nad Juanfranom. Kot se je izkazalo, je bil prekršek storjen zunaj kazenskega prostora. Sodnik se je Barceloni »oddolžil« tako, da ni reagiral v 43. minuti, ko je po  strelu Antoina Griezmanna z roko igral Jordi Alba.

Ko je Manzani ugovarjal Gabi, si je prislužil izključitev in tako ostal v garderobi. »Dejal sem mu le, da bi moral piskati 11-metrovko in da bo v posnetku videl, da je naredil napako. Le to sem mu rekel in nič drugega, a me je izključil, ekipa pa je morala nadaljevati številčno oslabljena,« je povedal Gabi.