Visoka zmaga Interja na mestnem derbiju

V 4. kolu italijanskega nogometnega prvenstva večni derbi črno-modrim.
Fotografija: Armenec Henrih Mhitarjan se je veselil dveh golov za Inter. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Armenec Henrih Mhitarjan se je veselil dveh golov za Inter. FOTO: Gabriel Bouys/AFP

Nogometaši v italijanski ligi so začeli 4. kolo. Mestni derbi med Milanom in Interjem je pripadel slednjemu s 5:1. Pred tem je torinski Juventus s 3:1 odpravil Lazio.

Inter je pred domačimi navijači dobro začel in že v peti minuti povedel po golu Henriha Mhitarjana, za še več navijaškega veselja pa je poskrbel še zadetek Marcusa Thurama v 38. minuti.

Rdeče-črni so se v igro vrnili v 57. minuti, potem ko se je med strelce vpisal Rafael Leao, toda Armenec v Interjevem dresu je znova udaril v 69. minuti za 3:1.

S tem so črno-modri strli odpor Milana ter jim zabili še dva zadetka, njuna avtorja pa sta bila Hakan Calhanoglu v 79. minuti iz enajstmetrovke ter Davide Frattesi v 93.

V Torinu je Juventus ohranil niz brez poraza, tokrat je tri gole zabil Laziu. Dva od teh je prispeval Dušan Vlahović, ki je zadel v 10. in 67. minuti, enega pa Federico Chiesa, ki je bil uspešen v 26. minuti. Pri rimski zasedbi je bil edini strelec Luis Alberto v 64. minuti.

V večerni tekmi je Genoa presenetila branilca naslova Napoli in igrala 2:2, lahko bi se zanjo še bolje izšlo, saj je po golih Mattie Banija in Matea Reteguija vodila z 2:0. Neapeljčanom sta točko zagotovila Giacomo Raspadori in Matteo Politano, ki je zadel v 84. minuti.

 

Komentarji: