Vloge obrnjene, tokrat v vlogi rasista Rio Ferdinand

Na Twitterju so se pojavili rasistični komentarji na račun nogometaša Ashleyja Cola, Ferdinanda pa je vse skupaj zabavalo.

Objavljeno
17. julij 2012 16.06
Posodobljeno
17. julij 2012 16.28
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Le štiri dni po tem, ko je sodišče v Londonu spoznalo zvezdnika Chelsea Johna Terryja nedolžnega v sojenju, kjer se je moral braniti obtožb pred rasističnimi izjavami, je Otok pretresel nov primer neprimernih komentarjev.

Terry naj bi z rasističnimi izjavami žalil Antona Ferdinand, člana moštva Queens Park Rangers in brata bolj znanega Ria Ferdinanda, ki nosi dres Manchester Uniteda. Na sojenju je v branu moštvenemu soigralcu stopil Ashley Cole in dejal, da njegov soigralec nikakor ni rasist.

Po končanem sojenju pa se je na Twitter profilu ManUniteda pojavil komentar, ki je Cola opisal kot »choc ice«, hitro pa se je z neprimerno pripombo za dodatno razburjenje poskrbel tudi Rio Ferdinad. Angleški mediji pojasnujejo, da izraz »choc ice« slengovsko pomeni »črn na zunaj, bel na noter«.

»Povsem te razumem! Choc ice je legendarna. Hahahaha,« je rasistično obarvan komentar očitno nasmejal visokoraslega branilca rdečih vragov. Primer je pod drobnogled vzela tudi policija, saj raziskujejo, kdo je lastnik profila na Twitterju, kjer je bil komentar objavljen.

»Prejeli smo številne pritožbe zoper neprimerne objave na omenjeni spletni strani. Primer smo vzeli zelo resno ter sprožili preiskavo, da bi ugotovili ali gre za kaznivo dejanje,« je pojasnil tiskovni predstavnik policije v okrožju Derbyshire.

Na dogajanje se je odzval tudi sam Cole in preko izjave za javnost, ki so jo prebrali njegovi odvetniki, skušal pomiriti več kot očitno razgrete strasti. »Ashley Cole je bil natančno obveščen o dogajanju in želi jasno in glasno pojasniti, da sta z Riom Ferdinandom dobra prijatelja in ne bo sprožil nobenega uradnega postopka,« je med drugim pisalo v izjavi.

Kasneje se je preko Twitterja spet oglasil tudi Ferdinand in zapisal: »Kar sem zapisal včeraj, ni imelo nobene veze z rasizmom. Gre za slengovski izraz, ki ga mnogi uporabljajo zato, da opišejo nekoga, ki se pretvarja. To je moja razlaga!«