Elsnerjevo moštvo se je rešilo v sodnikovem dodatku

V 19. kolu francoskega nogometnega prvenstva zmaga Nice, remi Marseilla in Monaca. Vroč obmorski derbi z dvema izključenima.
Fotografija: Na tekmi med Marseillem in Monacom ni bilo nežnosti. FOTO: Sylvain Thomas/AFP
Odpri galerijo
Na tekmi med Marseillem in Monacom ni bilo nežnosti. FOTO: Sylvain Thomas/AFP

Le Havre, ekipa slovenskega trenerja Luke Elsnerja, je bila v 19. kolu francoskega nogometnega prvenstva na gostovanju pri zadnjeuvrščenemu Lorientu na pragu poraza, a si je točko vendarle priigrala v sodnikovem dodatku, potem ko je v njegovi 4. minuti na 3:3 s svojim drugim golom na tekmi izenačil Andre Ayew. Ta je v igro vstopil v 70. minuti.

Ganski rezervist je pred tem izenačil tudi na 2:2. Le Havre je na 11. mestu zadržal štiri točke prednosti pred najbližjima zasledovalcema, saj tudi Montpellier in Nantes nista zmagala. Oba sta odigrala tekmo brez golov, Montpellier doma proti Lillu, Nantes pa na gostovanju pri Reimsu.

Tudi četrta nedeljska popoldanska tekma se je končala brez zmagovalca, Clermont in Strasbourg sta se razšla z izidom 1:1.

Na zadnji tekmi kroga pa sta se v Parizu pomerila vodilni PSG in tretjeuvrščeni Brest. Gosti so v drugem polčasu pokazali, da niso slučajno tako visoko na lestvici, saj sta Mahdi Camara v 55. minuti in Mathias Pereira Lage v 80. izničili prednost domačih. Ti so oba gola dosegli ob koncu prvega polčasa, natančna sta bila Marco Asensio in Randal Kolo Muani.

PSG ima zdaj pred Nico, ki je v soboto zabeležila minimalno zmago proti Metzu, zdaj šest točk prednosti, Brest zaostaja za devet.

 

Komentarji: