Zidane: Ne bom odstopil. Prepričan sem, da nam bo uspelo

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je po porazu s Šahtarjem odločno zatrdil, da ne namerava zapustiti svojega položaja.
Fotografija: Zinedine Zidane je s svojimi varovanci doživel nov neuspeh. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Odpri galerijo
Zinedine Zidane je s svojimi varovanci doživel nov neuspeh. FOTO: Gleb Garanich/Reuters

Evropski nogometni velikan Real Madrid je na torkovi tekmi lige prvakov znova razočaral svoje navijače, potem ko je na gostovanju pri Šahtarju doživel poraz z 0:2.

image_alt
Inter vendarle ostaja v igri, polom Reala v Ukrajini


Madridsko moštvo je tako še drugič v sezoni izgubilo proti Ukrajincem in nazadovalo na tretje mesto izjemno izenačene skupine B, v kateri lahko napredujejo še prav vsa štiri moštva.

To je bil že drugi poraz Madridčanov v nekaj dneh, potem ko so pretekli konec tedna v španskem prvenstvu morali priznati premoč Deportivu iz Alavesa (1:2).

Glavni trener Zinedine Zidane se je znašel pod plazom kritik in na novinarski konferenci je moral odgovarjati na vprašanja o svoji prihodnosti v klubu: »Ne bom odstopil. Če si na zadnji prvenstveni tekmi nismo zaslužili zmage, si danes nismo zaslužili poraza. V prvem polčasu smo bili zelo dobri, vendar tega nismo izkoristili z golom. Imeli smo dve ali tri priložnosti ter zadeli okvir gola. Naš gol bi povsem spremenil dinamiko tekme. Drži, smo sredi slabega niza rezultatov, a moramo nadaljevati, se truditi po najboljših močeh in verjeti v svoje delo. Imamo še eno tekmo, za napredovanje moramo zmagati. Prepričan sem, da nam bo uspelo, imam dovolj moči in verjamem v igralce,« je o zadnji tekmi skupinskega dela z Borussio Mönchengladbach povedal Zidane.

Ta je bil po drugi tekmi skupine nekoliko boljše volje, saj Interjeva zmaga nad Borussio pomeni, da bodo Madridčani sami odločali o svoji usodi. Zidanovi varovanci so kljub dosedanjim težavam lahko še vedno prvi v skupini, za kar morajo premagati Borussio in upati na to, da Šahtar ne zmaga na San Siru.


Manor Solomon je zadel tudi na drugi medsebojni tekmi z Realom. FOTO: Sergei Supinsky/AFP
Manor Solomon je zadel tudi na drugi medsebojni tekmi z Realom. FOTO: Sergei Supinsky/AFP


Šahtarjevi zmagi sta uresničitev sanj

V moštvu Šahtarja je vladalo izjemno veselo vzdušje po drugi zmagi nad Realom v tej sezoni, saj je ukrajinsko moštvo pred zadnjo tekmo na drugem mestu.

Vezist Manor Solomon, ki je zadel na obeh medsebojnih tekmah, je pojasnil: »Zelo sem vesel, da sem spet zadel proti Realu. To je bila odlična tekma in dosegli smo odličen rezultat. Šest točk na dveh tekmah z Realom je uresničitev sanj. Imamo dobre možnosti za napredovanje, vendar nas čaka še težka tekma z Interjem. Dobro se moramo pripraviti na odločilno tekmo.«

Njegov soigralec Viktor Kovalko je razmišljal: »Želeli smo se oddolžiti po zaporednih porazih proti Gladbachu. Trdo smo delali in pokazali, da se lahko borimo z najboljšimi ekipami, kot je Real Madrid. Mislim, da ni veliko ljudi verjelo, da lahko na dveh tekmah z Realom osvojimo šest točk. A nam je in smo zelo veseli.«

Interjevi nogometaši so z zmago ohranili možnosti za uvrstitev v izločilne boje. FOTO: Leon Kuegeler/Reuters
Interjevi nogometaši so z zmago ohranili možnosti za uvrstitev v izločilne boje. FOTO: Leon Kuegeler/Reuters


Inter še ni rekel zadnje

Stvari v skupini B so se še dodatno zapletle po zmagi Interja nad vodilno Borussio Mönchengladbach.

Nemci so zapravili možnost, da bi si zagotovili prvo mesto v skupini. Namesto tega se bodo reševali v zadnjem kolu proti Realu, na drugi strani pa se tudi milansko moštvo s Samirjem Handanovićem še vedno lahko uvrsti v izločilne boje, zanj pa na tekmi s Šahtarjem šteje le zmaga.

»Če nisi prava ekipa, ne moreš premagati Borussie, ki je v odlični formi. Prejeti gol tik pred koncem prvega polčasa bi za nas lahko bil usoden. Med premorom smo analizirali nekaj situacij in igralci so potrebovali mojo podporo. Povedal sem jim, da se morajo še naprej truditi in znova najti kakovost, ki smo jo imeli na začetku tekme, za kar bomo nagrajeni z zmago. Veseli me, da so se moje besede uresničile, saj če nekaj trdim in se to ne zgodi, lahko izgubim zaupanje. Najpomembneje je to, da smo še vedno med živimi,« je po tekmi dejal trener Interja Antonio Conte.
 
Zadnji tekmi skupine med Interjem in Šahtarjem ter Realom in Borussio bosta 9. decembra.
 
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: