Pred slovenskimi rokometaši kvalifikacijski preizkušnji proti Švedom

Slovensko moško reprezentanco v tem tednu čakata kvalifikacijski tekmi za nastop na EP proti Švedski.

Objavljeno
27. april 2015 16.43
ROKOMETNA REPREZENTANCA
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Čatež ob Savi - Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v tem tednu igrala kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016 na Poljskem, na katerih se bo dvakrat pomerila s Švedsko.

Prvi dvoboj še neporaženih reprezentanc skupine 3 bo 29. aprila v Växjöju (19.15), drugi pa 3. maja v Celju (17.30).

Slovenska reprezentanca se je v nedeljo prvič zbrala po svetovnem prvenstvu v Katarju, vendar ne v popolni zasedbi, saj so zaradi klubskih obveznosti manjkali Uroš Zorman, Sebastian Skube, Gašper Marguč, Dean Bombač in Gorazd Škof. Ti se bodo soigralcem pridružili v današnjih večernih urah in pred jutrišnjim odhodom opravili le en skupni trening.

Slovenski selektor Boris Denič se zaveda, da bo imel le malo časa za pripravo svojih igralcev: »V naši ekipi ni nobenih kadrovskih sprememb, po mojem mnenju pa je to tudi največja moč slovenske reprezentance. Časa za pripravo je zelo malo, osebno pa menim, da premoremo dovolj kakovosti, da se v teh dveh dneh dobro pripravimo za Švedsko. Na tekmeca se vedno pripravljam, kot da bo zaigral v najboljši zasedbi, tako bo tudi v tem tednu proti Švedski,« je povedal Denič, ki bo po današnjem treningu izbral šestnajst igralcev za prihajajoči tekmi.

Švedski selektor Staffan Olsson je reprezentančni seznam razkril že pretekli teden.

Cehte na domači tekmi pričakuje boljšo predstavo

»Na prvi tekmi na Švedskem bo imela veliko vlogo dnevna pripravljenost, pa tudi sama regeneracija igralcev, še posebej tistih, ki se nam bodo pridružili v današnjih popoldanskih urah. Upam, da se bomo že na prvi tekmi predstavili v lepi luči, a našo boljšo predstavo vendarle pričakujem na celjski tekmi, ko bomo prikazali igro, ki nas je že doslej krasila,« je dejal zunanji igralec francoskega D'Aixa Klemen Cehte.

Krilni igralec beloruskega Meškova Simon Razgor je dodal: »Vsi v reprezentanci vemo, kaj moramo storiti. Že na prvi medsebojni tekmi bomo naredili vse, da se iz Växjöja vrnemo z ugodnim izidom. V tem trenutku razmišljamo le o tej tekmi, šele po njej se bomo osredotočili na nedeljski obračun v Celju.«

Na sklepni turnir evropskega prvenstva, ki bo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu, se bosta uvrstili prvo- in drugouvrščena reprezentanca iz skupine 3.

Reprezentančni seznam Slovenije

Vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Gorazd Škof (Nantes);

Krilni igralci: Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Simon Razgor (Meškov Brest) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Pays D'Aix), Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (oba Montpellier), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Uroš Bundalo (Tremblay), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).