Egipčani zadali hud poraz Hrvatom

Danski rokometaši, ki branijo lovoriko, so na svetovnem prvenstvu visoko odpravili Belgijce. Zanesljivo zmagali tudi Srbi.
Fotografija: Hrvaški rokometaši niso mogli ustaviti Egipčanov. FOTO: Mikael Fritzon/AFP
Odpri galerijo
Hrvaški rokometaši niso mogli ustaviti Egipčanov. FOTO: Mikael Fritzon/AFP

Na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem so rokometaši danes odigrali tekme v skupinah od E do H. Po pričakovanju so visoko zmago slavili branilci lovorike Danci, ki so zlahka premagali Belgijo, za manjše presenečenje pa so poskrbeli Egipčani, ki so brez večjih težav odpravili Hrvate.

V skupini E v Katovicah je najprej Nemčija z 31:27 ugnala Katar. Nemški reprezentant Juri Knorr je bil z osmimi goli najboljši na tekmi. Srbi so zanesljivo opravili z Alžirijo in zmagali s 36:27, pri čemer sta prednjačila Mijajlo Marsenić in Petar Dordić z devetimi oziroma osmimi zadetki.

V skupini F v Krakovu so Nizozemci najprej zlahka ugnali Argentince z 29:19, Kay Smits je bil s sedmimi goli najboljši strelec pri zmagovalcih in na tekmi. Norvežani so v tej skupini za 12 golov (39:27) odpravili Severno Makedonijo. Magnus Abelvik Rod in Sander Sagossen sta pri zmagovalcih zadela po šestkrat, Filip Taleski pa pri Makedoncih sedemkrat.

Američani so v skupini G v Jönköpingu z 28:27 strli odpor Maročanov, Aboubakar Fofana je zmagoviti gol dosegel slabo minuto pred koncem. S šestimi zadetki pa je bil tudi najboljši strelec ekipe in obračuna. Na drugem dvoboju skupine je Egipt proti Hrvaški vodil praktično vso tekmo, na koncu pa zmagal z 31:22. Mohsen Mahmud je za zmagovalce prispeval sedem golov, Marin Šipić je bil s petimi najboljši pri Hrvatih, ki so nasploh prvič na prvenstvih izgubili proti reprezentanci iz Afrike.

Brez zmagovalca sta se na uvodni tekmi skupine H v Malmöju razšla Bahrajn in Tunizija (27:27), Ahmed Fadhul je za Bahrajn prispeval deset golov, Issam Rzig pa osem za Tunizijo. Danci, ki branijo naslov svetovnih prvakov, so povsem nadigrali Belgijce (43:28). Mikkel Hansen je dosegel deset golov za Dance, Mathias Gidsel pa enega manj.

Jutri bo spet na delu tudi Slovenija, ki je v uvodni tekmi v skupini B uvodoma premagala Savdsko Arabijo, v 2. krogu pa jo čaka gostiteljica Poljska ob 20.30. V tej skupini bo pred tem še tekma Francije in Savdske Arabije.

Sicer pa bodo jutri še tekme v skupini A: Španija – Čile in Črna gora – Iran, v skupini C: Švedska – Zelenortski otoki in Brazilija – Urugvaj ter v skupini D: Islandija – Madžarska in Portugalska – Južna Koreja.

Preberite še:

Komentarji: