Gajić: Vesel sem, da se je ena stvar končala

Francoska rokometna zveza je v zvezi z afero v Montpellier umaknila kazen zoper Dragana Gajiča. Primožu Proštu kazen ostaja.

Objavljeno
29. marec 2013 12.07
Posodobljeno
29. marec 2013 12.07
P. Z., Š. Ro., Delo.si
P. Z., Š. Ro., Delo.si

Pariz - Francoska rokometna zveza je umaknila kazen zoper Dragana Gajića, Nikolo Karabatića in Issama Teja, ki so zaradi afere Montpellier imeli prepoved nastopanja na šestih tekmah.

Pri četverici - Primožu Proštu, Luki Karabatiću, Mladenu Bojinoviću in Samuelu Honrubii - kazen velja. Kazen sicer velja le za francoska tekmovanja, zato Prošta v Göppingenu nesporedno ne bo prizadela.

Disciplinska komisija je rokometaše kaznovala zaradi posrednih in neposrednih stav na tekmo med Montpellierom in Cessonom lanskega maja. Ob izreku kazni je bil Gajić močno presenečen in zato tudi vložil pritožbo, ki ji je disciplinska komisija tudi ugodila.

»Komisija se ni mogla odločiti drugače. Takšna odločitev me ni presenetila. V dosjeju ne obstaja nikakršen direktni ali indirektni dokaz, da sem stavil. Vesel sem, da se je ena stvar končala. Zdaj čakam še na nadaljevanje sojenja v Montepellieru, upam, da tudi tam s pozitivnim zaključkom,« je dejal slovenski reprezentant.

Gajić naj bi bil sicer v stave vpleten le, ker naj bi Honrubii posodil denar, s katerim je nato plačal stavo. Slovenski reprezentant se je zagovarjal, da tega ni vedel. »Bil sem šokiran, ko sem prejel dopis, saj ni bilo nobenega razloga, da so nas kaznovali. Jaz imam čisto vest. Tudi v poročilu je bilo zapisano, da ne obstajajo nobeni dokazi, da bi stavil ali sodeloval pri nameščanju sporne tekme. Menim, da je francoska zveza tudi v luči zadnjih nogometnih zdrah ravnala, kot je, in svetu želela pokazati odločnost v boju proti športnim stavam,« je bil Gajić presenečen ob kazni, ki mu jo je francoska zveza zdaj že razveljavila.