Nemke so bile previsoka ovira za slovensko reprezentanco

Rokometašice Nemčije so bile na uvodu kvalifikacijskega turnirja za nastop na OI z 31:25 boljše od Slovenk, ki pa ostajajo v igri za olimpijsko vozovnico.
Fotografija: Elizabeth Omoregie je dosegla tri gole. FOTO: RZS
Odpri galerijo
Elizabeth Omoregie je dosegla tri gole. FOTO: RZS

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v uvodni tekmi kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo letos poleti v Parizu, izgubila proti Nemčiji s 25:31 (14:17). Naslednja tekma slovenske rokometašice čaka v soboto, ko se bodo ob 16.45 merile s Paragvajem.

Slovenska ženska reprezentanca je lov na olimpijske igre začela s porazom proti gostiteljici tega olimpijskega kvalifikacijskega turnirja. Nemke so bile tokrat pretrd oreh za Slovenke, ki so domačinke lovile praktično skozi celoten obračun.

Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića so si tako otežile zadeve v boju za premierno uvrstitev na OI, a vstopnica še ostaja v igri, saj OI zagotavljata prvi dve mesti s turnirja. Po Paragvaju se bodo Slovenke v nedeljo ob 16. uri merile še s Črno goro. Druga današnja tekma med Črno goro in Paragvajem bo ob 20.15.

V slovenski izbrani vrsti je bila z 11 goli najuspešnejša Ana Gros, Nataša Ljepoja je dodala pet zadetkov, tri pa Elizabeth Omoregie. Pri Nemkah je devet golov dosegla Julia Maidhof, šest jih je prispevala Xenia Smits.

Preberite še:

Komentarji: