V Parizu bo uspeh, če bodo vsaj malce popravili vtis

Celje se je odpravilo v Francijo, kjer bo jutri s povratno tekmo osmine finala LP končalo evropsko sezono. Vračata se Poteko in Kodrin. V Zlatorogu minus 13.
Fotografija: Žiga Mlakar je na prvi tekmi dosegel šest golov. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Žiga Mlakar je na prvi tekmi dosegel šest golov. FOTO: Uroš Hočevar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so vse možnosti za preboj v četrtfinale evropske lige prvakov proti francoskemu PSG zapravili že na prvi tekmi v domačem Zlatorogu, ko so visoko izgubili s 24:37. V četrtek jih v dvorani Pierre de Coubertin v Parizu čaka povratna tekma, ki se bo pričela ob 20.45.

image_alt
Celjani povsem pogoreli proti zvezdnikom PSG


Celjani so bili na prvem dvoboju pred slabim tednom v svojem hramu povsem nemočni proti Parižanom. V odsotnosti Vida Poteka, Tilna Kodrina, Filipa Ivića, Jana Grebenca, Tadeja Kljuna in Tobiasa Cvetka so že v uvodnih minutah ostali tudi brez ideologa igre Josipa Šarca, kar so imenitni tekmeci iz Pariza izkoristili in Celjane zasenčili v vseh prvinah igre.
 

Šarac končal sezono


Šarac je zavoljo poškodbe kolena že končal sezono, na rokometna igrišča pa naj bi se vrnil šele konec leta. Na četrtkovi tekmi v francoski prestolnici bosta nastopila Poteko in Kodrin, morda tudi Kljun.



Na prvi tekmi v Celju smo preveč divjali, igrali prehitro in zavoljo tega naredili številne napake. Vse te so Parižani kaznovali s hitrimi protinapadi ter dosegali lahke gole. Na koncu je bilo tovrstnih kar 15, kar je bistveno preveč. V Parizu moramo biti veliko bolj potrpežljivi ter odgovorni, tekmo pa izkoristiti tudi za pripravo na zaključek domačega prvenstva, ko so pred nami odločilne tekme," je dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.
 

Tekmovanje dalo veliko


»Iz tega vidika je zelo pomembno, da na tej tekmi vidimo napredek na področju discipline v igri ter tudi dvigu naše pripravljenosti. Cilj je torej pustiti veliko boljši vtis, kot je bil tisti prejšnji teden in z dvignjenimi glavami zaključiti evropsko tekmovanje, ki nam je dalo veliko,« je še dodal Ocvirk.

Parižani so bili za razred boljši v Celju. FOTO: Uroš Hočevar
Parižani so bili za razred boljši v Celju. FOTO: Uroš Hočevar


»PSG se je temeljito pripravil na našo igro, to pa je dokaz, da nas spoštuje in da ničesar ne prepušča naključju. Mi smo na prvi tekmi igrali slabo, nekoliko so na to vplivale tudi poškodbe, predvsem pa nesreča Šarca na začetku tekme,« je prvi obračun v Celju ocenil povratnik v celjskem moštvu Poteko.
 

Barcelona in Flensburg že med osmerico


»Zavedamo se, da je razlika, ki si jo je PSG priigral v Celju, izredno visoka. Na povratni tekmi želimo prikazati boljšo igro, predvsem pa sami sebi dokazati, da lahko igramo tudi proti tem največjim ekipam,« je še dodal celjski krožni napadalec.

Tomaž Ocvirk si obeta boljšo predstavo v Parizu. FOTO: Uroš Hočevar
Tomaž Ocvirk si obeta boljšo predstavo v Parizu. FOTO: Uroš Hočevar


V četrtfinale lige prvakov sta se že uvrstila Barcelona in Flensburg. Španska ekipa je zanesljivo izločila norveški Elverum, nemška pa brez boja Zagreb. Drugi pari osmine finala so Aalborg – Porto (na prvi tekmi 29:32), Kiel – Pick Szeged (33:28),  Kielce – Nantes (25:24), Veszprem – Vardar (41:27) in Meškov Brest – Motor Zaporožje (30:32).

Preberite še:

Komentarji: