Slovenske rokometašice gredo prvič na olimpijske igre

Naše rokometašice so na odločilni tekmi v Ulmu zanesljivo premagale Črno goro in se kot prva slovenska ženska reprezentanca uvrstila na olimpijske igre.
Fotografija: Alja Varagić se je veselila velike zmage. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
Odpri galerijo
Alja Varagić se je veselila velike zmage. FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP

Sijajna zgodba v Ulmu! Slovenske rokometašice so na odločilni tekmi turnirja v Ulmu zanesljivo premagale Črno goro in se kot prva slovenska ženska reprezentanca uvrstile na olimpijske igre. Bilo je 30:26. Ekipa Dragana Adžića je vodila od začetka do konca in se bo v Parizu tako pridružila rokometašem Uroša Zormana, ki so si OI zagotovili pred mesecem v Španiji. Veselje po zmagi je bilo ogromno, kakšnih 50 slovenskih navijačev pa je na Bavarskem skupaj z junakinjami slavilo zgodovinski uspeh.

FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP

Slovenske rokometašice so lov na olimpijske igre začele s porazom proti gostiteljici Nemčiji s 25:31. V soboto so na drugem preizkusu proti Paragvaju pokazale povsem drugačen obraz in visoko nadigrale južnoameriške tekmice. To so prenesle tudi na odločilno tekmo s Črno goro, kar jim je prineslo premierni nastop na OI.

FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP

Iz Neu-Ulma, enega izmed treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev, na OI vodita prvi dve mesti. Prvo vozovnico so si s tremi zmagami pred tem že priborile nemške rokometašice, Slovenke pa so danes z zmago ujele drugo mesto in še drugo karto, ki vodi v Pariz, je poročala STA.

FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP

Po vseh odigranih tekmah je tako na vrhu skupine končala domača reprezentanca s šestimi točkami, Slovenke so osvojile štiri točke, Črnogorke dve, Paragvajke so ostale brez njih. Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Adžića so se s tem pridružile moški reprezentanci, ki si je OI zagotovila marca, tako da bo Slovenija v Parizu zastopana z obema ekipama.

FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP
FOTO: Kirill Kudryavtsev/AFP

V slovenski izbrani vrsti sta bili danes s sedmimi goli najučinkovitejši kapetanka Ana Gros in Tjaša Stanko.

Turnir 3 v Ulmu:

Četrtek:

Nemčija – Slovenija 31:25

Črna gora – Paragvaj 30:25

Sobota: 

Nemčija – Črna gora 28:24

Slovenija – Paragvaj 32:14 

Nedelja:

Nemčija – Paragvaj 37:20

Slovenija – Črna gora 30:26

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: