Utrinki z mundiala: Urugvaj se je pritožil na Suarezovo kazen, Nemce napadla gripa

Urugvajska nogometna zveza od Mednarodne nogometne zveze zahteva znižanje kazni za Luisa Suareza.

Objavljeno
03. julij 2014 18.11
Posodobljeno
03. julij 2014 18.30
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Riode Janeiro - Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je s strani urugvajske nogometne zveze prejela pritožbo zoper višino kazni Luisa Suareza. Zaenkrat še ni znano, kdaj bo pritožbena komisija Fife razpravljala o zadevi.

Urugvajski napadalec je na svetovnem prvenstvu proti Italiji ugriznil Giorga Chiellinija, pri Fifi pa so upoštevali dejstvo, da je to storil že tretjič v svoji karieri, ter mu prisodili štirimesečno prepoved nastopanja.

Luis Suarez se je po incidentu tudi uradno opravičil za svojo potezo, zaradi katere ni nič manj zanimiv za najboljše nogometne klube, v svojih vrstah pa si ga najbolj želijo pri Barceloni, ki so se že sestali s predstavniki njegovega sedanjega kluba Liverpoola.

Gripa napadla nemški tabor

Nemški selektor Joachim Löw ima težave pred jutrišnjo četrtfinalno tekmo s Francijo (18), saj je kar sedem njegovih igralcev zbolelo za lažjo obliko gripe.

 

»Boleče grlo in nekoliko višjo temperaturo pripisujem klimatskim napravam, dolgim potovanjem na tekme in različnim klimatskim pogojem, ki so jim igralci priče v Braziliji. Ni tako hudo, kot se sliši. Iz tega ne bi rad naredil drame, je tudi prezgodaj, da bi sprejel odločitev glede začetne enajsterice,« je dejal Löw, ki ni želel razkriti imena obolelih.