Utrinki z mundiala (1.): Suarez se je opravičil za svoj ugriz

Urugvajski napadalec Luis Saurez se je z javnim sporočilom pokesal za svoje dejanje na tekmi z Italijo.

Objavljeno
30. junij 2014 21.31
Brazil WCup Luis Suarez
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Montevideo - Urugvajski napadalec Luis Suarez, ki si je zaradi ugriza na tekmi z Italijo prislužil štirimesečno kazen, se je danes javno opravičil za svoje dejane.

»Potem ko sem zadnje dni preživel s svojo družino, sem imel čas razmisliti o tem, kaj se je v resnici zgodilo na tekmi Urugvaja in Italije. V zadnjih dneh je bilo objavljenih veliko nasprotujočih si sporočil o dogodku, katerih namen ni bil škodovati igram urugvajske reprezentance, resnica pa je, da je Giorgio Chiellini po stiku z mano utrpel rano, ki je posledica ugriza. Globoko obžalujem svoje dejanje, rad bi se opravičil Giorgiu Chielliniju in celotni nogometni družini, hkrati pa se javno zavezujem, da tega ne bom storil nikdar več,« je zapisal Suarez, ki je v svoji karieri trikrat ugriznil nasprotnega igralca.

Italijanski reprezentant Chiellini se je hitro odzval na opravičilo in zapisal: »Dogodek je pozabljen. Upam, da ti bo Mednarodna nogometna zveza znižala kazen.«

Tako Urugvaj kot Italija sta že končala nastope na prvenstvu. Italija je izpadla po skupinskem delu, Urugvaj pa v osmini finala, kjer so jih premagali Kolumbijci z 2:0.

Santosu grozi kazen

Grškemu selektorju Fernandu Santosu grozi kazen Mednarodne nogometne zveze. Grški strokovnjak je ob koncu tekme osmine finala proti Kostariki napadel avstralskega sodnika Benjamina Williamsa, zaradi česar ga je ta tudi poslal na tribuno, a Santos tega ni upošteval in je na klopi določil strelce za izvajanje enajstmetrovk.

Santos je po porazu s Kostariko (3:5) že zapustil svoj položaj v reprezentanci, vseeno pa ga Fifa lahko kaznuje z denarno kaznijo ali suspenzom.

Vermaelna ne bo proti ZDA

Belgijska reprezentanca na jutrišnji tekmi osmine finala proti Združenim državam Amerike (22) ne bo mogla računati na branilca Thomasa Vermaelna, ki si je na tekmi skupinskega dela z Rusijo poškodoval stegensko mišico. »Morda bo lahko igral v četrtfinalu, če se bomo uvrstili tja. Vsekakor potrebuje še dan ali dva, preden bo spet lahko treniral,« je o Vermaelnu dejal belgijski selektor Marc Wilmots.

Vodji belgijske reprezentanci skrbi povzroča tudi zdravstveno stanje kapetana Vincenta Kompanyja, čigar nastop je pod vprašajem: »Kompany bi moral danes trenirati. Moramo počakati, a odločili se bomo šele v torek pred tekmo,« je pojasnil Wilmots.