Svetovno prvenstvo na Kulmu brez Anžeta Laniška

Domžalski skakalni as si je na včerajšnjem treningu v Planici poškodoval desno koleno.
Fotografija: Anže Lanišek na novinarski konferenci skakalcev pred svetovnim prvenstvom konec tedna v poletih na Kulmu FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Anže Lanišek na novinarski konferenci skakalcev pred svetovnim prvenstvom konec tedna v poletih na Kulmu FOTO: Blaž Samec/Delo

Bolečine, ki jih je slovenski skakalni as Anže Lanišek začutil v desnem kolenu pri enem od doskokov na včerajšnjem treningu v Planici, na žalost niso bile tako nedolžne.

Pregled pod budnim očesom reprezentančnega zdravnika dr. Mateja Drobniča je pokazal, da si je 27-letni Domžalčan poškodoval notranjo stransko vez, zaradi česar bo izpustil svetovno prvenstvo v smučarskih poletih od jutri do nedelje na Kulmu.

Lanišek ostaja kljub vsemu optimističen: »Na včerajšnjem treningu sem si res poškodoval koleno, vendar se počutim dobro. Moja pozornost je že usmerjena v uspešno okrevanje in vrnitev na tekmovanja za svetovni pokal še v tej sezoni. Vesel sem, da poškodba ni hujša,« je sporočil skakalec iz SSK Mengeš, ki je na prejšnjem svetovnem prvenstvu v Vikersundu 2022 veliko prispeval k moštveni zlati lovoriki. Na posamični tekmi je zasedel peto mesto.

image_alt
Ptičica mu je prišepnila, da se bo nekaj zgodilo

»Na srečo operacija ne bo potrebna. Anže bo moral začasno nositi kolensko opornico za optimalno celjenje poškodbe. Predvidevamo, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca,« je pojasnil dr. Drobnič.

Kot peti član naše reprezentance bo na svetovno prvenstvo v Bad Mitterndorf oziroma Tauplitz odpotoval Žiga Jelar.

Preberite še:

Komentarji: