Uspeha toliko bolj vesela tudi zaradi očetove navzočnosti

Na superveleslalomu za svetovni pokal v Val d'Iseru je zmago požela Italijanka Federica Brignone. Do novih točk tudi Ilka Štuhec.
Fotografija: Federica Brignone je najbolje opravila s superveleslalomsko progo v Val d'Iseru. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Odpri galerijo
Federica Brignone je najbolje opravila s superveleslalomsko progo v Val d'Iseru. FOTO: Jeff Pachoud/AFP

Italijanska alpska smučarka Federica Brignone je slavila še tretjo zmago v tej sezoni svetovnega pokala. Po podvigih na obeh veleslalomih pred dvema tednoma v Tremblantu je v svojo korist odločila tudi današnji superveleslalom v Val d'Iseru. Slovenska specialistka za hitre discipline Ilka Štuhec je z zaostankom 3,03 sekunde pristala na 15. mestu.

Brignonejeva je s časom 1:21,58 za 0,44 sekunde prehitela drugouvrščeno Norvežanko Kajso Vickhoff Lie, italijansko zmagoslavje pa je s tretjim mestom dopolnila Sofia Goggia (+ 0,59). Četrta je bila Avstrijka Cornelia Hütter (+ 0,87), ki ji je med trkom z vratci počila čelada, peta pa je bila Švicarka Michelle Gisin (+ 1,32).

»Zelo sem zadovoljna s svojim smučanjem. Ni bilo preprosto. Proga je bila hitra, imela pa je veliko zavojev. Smučala sem nadvse osredotočeno in poskušala čim hitreje prismučati do cilja,« je skrivnost uspeha razkrila 33-letna Milančanka. Zmage je bila toliko bolj vesela, ker jo je tokrat ob materi Marii Rosi Quario, prav tako nekdanji vrhunski smučarki, spodbujal tudi oče Daniele Brignone, kar se – kot je pripomnila – ne zgodi pogosto.

Ilka Štuhec je prismučala do novih točk za svetovni pokal. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Ilka Štuhec je prismučala do novih točk za svetovni pokal. FOTO: Jeff Pachoud/AFP

Na vprašanje, ali se že kaj spogleduje tudi s skupno zmago, pa je odkimala z glavo. »Ne, za to je še prezgodaj, saj smo šele sredi decembra. Moj glavni cilj je še naprej uživati v smučanju. Še vedno lahko dosegam vrhunske rezultate in tudi v prihodnje bom dajala vse od sebe,« je še dejala Brignonejeva.

Zahtevna proga je terjala precejšen davek med favoritinjami, saj so med drugimi odstopile tudi Američanka Mikaela Shiffrin, Švicarka Lara Gut-Behrami in Čehinja Ester Ledecka.

Preberite še:

Komentarji: