Po igri desetink Križnarjeva vesela, da je spet na stopničkah

V Trondheimu so na mali skakalnici s svojo tekmo opravile tudi ženske. Nika Križnar je po prvi seriji vodila, na koncu zaostala le za 0,8 točke, a bila tretja.
Fotografija: Nika Križnar se v Trondehimu dobro počuti. FOTO: Vesa Moilanen/AFP
Odpri galerijo
Nika Križnar se v Trondehimu dobro počuti. FOTO: Vesa Moilanen/AFP

Na moški skakalni preizkušnji v Trondheimu, ki je druga postaja turneje Raw Air, je Peter Prevc le 0,9 točke zaostal za zmago, na ženski tekmi je bilo na koncu še bolj napeto. Nika Križnar je po prvi seriji vodila, na koncu pa zaostala le za 0,8 točke, kar pa je vseeno zadostovalo le za tretje mesto. Nika Prevc je bila peta.

Znova je zmagala domačinka Eirin Maria Kvandal, tudi vodilna v skupnem seštevku norveške turneje. Na vrh se je prebila v drugem skoku, druga je bila Eva Pinkelnig, ki je zaostala za 0,6 točke, Nika Križnar pa še za dve desetinki več.

»Danes sem zelo zadovoljna s tekmo. Šlo je res za zelo majhne razlike. Res sem morala biti zelo zbrana na vrhu skakalnice. Vesela sem, da sem bila za oba skoka mirna. Na koncu mi je uspelo priti na stopničke. Zelo sem vesela, da mi je spet uspelo stati na zmagovalnem odru,« je za smučarsko zvezo po novih stopničkah povedala Križnarjeva.

Nika Prevc je zaostala za 3,5 točke in je osvojila peto mesto. S tem je proti Pinkelnigovi izgubila 35 točk, a še vedno ohranja 154 točk naskoka v skupnem seštevku. Do točk je prišla tudi Katra Komar, ki je bila 20., Ema Klinec in Taja Bodlaj sta bili prekratki za finale.

Komentarji: