So našli še en del pogrešanega malezijskega letala?

Na obalo Mozambika je naplavilo razbitino, ki bi lahko bila del boeinga 777, a Malezija svari pred prehitrimi zaključki.

Mo. B.
sre, 02.03.2016, 18:34

Maputo - »Glede na poročila, je velika verjetnost, da razbitine, najdene v Mozambiku, pripadajo boeingu 777,« je danes na enem od družabnih omrežji sporočil malezijski minister za promet Liov Tiong. Njegovo sporočilo se nanaša na razbitino, ki so jo ta konec tedna našli na vzhodnoafriški obali.  

Ameriška televizijska mreža NBC je malo pred objavljenim sporočilom malezijskega ministra poročala, da bi šlo lahko za horizontalni stabilizator boeinga 777, letala, kakršno je 8. marca 2014 izginilo nad Indijskim oceanom.

Malezijski minister je povedal, da si malezijske oblasti s sodelovanjem Avstralije zdaj prizadevajo priti do razbitine in jo podrobneje proučiti. Ob tem pa je poudaril, da je treba izvor predmeta še potrditi. »Vse pozivam, naj se izogibajo nepotrebnim špekulacijam, saj za zdaj še ne moremo z gotovostjo zatrditi, da je razbitina resnično pripadala [letu] MH370.«

To sicer ne bi bil prvi del pogrešanega letala, ki ga je morje naplavilo vzhodno od Afrike. Julija lani so na obali otoka Reunion, ki je od kraja iskanja v Indijskem oceanu oddaljen približno 3700 kilometrov, našli  razbitino, za katero so pozneje potrdili, da je pripadala pogrešanemu letalu.

Skoraj dve leti po izginotju letala se tako še vedno ne ve, kaj se je natančno zgodilo z 239 potniki in člani posadke. Preiskovalci ugibajo, da je letalo, ki je bilo iz Kuala Lumpurja namenjeno v Peking, izginilo nekje nad Indijskim oceanom. Iskanje odgovor se nadaljuje.

Prijavi sovražni govor