Macron pošteno stisnil Trumpa (FOTO in VIDEO)

Stisk rok dveh predsednikov, ki je obšel svet.
Fotografija: Stiks roke Donalda Trumpa in Emmanuela Macrona. FOTO: Ludovic Marin/AFP
Odpri galerijo
Stiks roke Donalda Trumpa in Emmanuela Macrona. FOTO: Ludovic Marin/AFP

Ottawa – Preden je predsednik ZDA Donald Trump predčasno zapustil vrh G7 in se podal v Singapur na srečanje s severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom, sta svet obšli dve fotografiji z vrha v Kanadi. Prvo je objavil urad nemške kanclerke Angele Merkel, na njej pa so ostali voditelji postavljeni proti Trumpu, s katerim se (med drugim) niso strinjali glede uvedbe ameriških carin.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


Drugo fotografijo pa so objavili mediji, ki jim ni ušlo, kako močno je francoski predsednik Emmanuel Macron stisnil roko Trumpu. Stisk rok je bil tako močan, da je Macron na Trumpovi rok pustil sledi svojih prstov, so opazili prisotni predstavniki medijev.

Številni so se ob tem muzali, da se je tako francoski predsednik maščeval Trumpu za njegov stisk roke med obiskom ameriškega prvega para julija lani v Parizu, ko Trump kar 25 sekund ni hotel spustiti Macronove roke. Spet drugi so prepričani, da je Macron tako besen na Trumpa - poleg carin so kamen spotike še njegov umik iz iranske jedrske pogodbe ter Trumpov predlog, da bi Rusijo sprejeli nazaj v G7 -, da mu je to dal vedeti z močnim stiskom roke.





Komentarji: