Dveletni otrok padel v greznico, ki ni bila primerno zavarovana

Otrok se je hudo poškodoval. Policisti nadaljujejo preiskavo okoliščin dogodka in zbiranje obvestil.
Fotografija: UKC Maribor FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
UKC Maribor FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

S Policijske uprave (PU) Murska Sobota so sporočili, da je včeraj popoldne okrog 16.30 dveletni otrok padel v fekalno jamo. Otroka so potegnili iz jame in mu do prihoda zdravniške ekipe nudili pomoč. S helikopterjem so ga nato prepeljali v UKC Maribor, kjer so ga zadržali na zdravljenju. Po doslej znanih podatkih je hudo poškodovan. 

Gasilci, ki so prišli na kraj nesreče, so za STA povedali, da so otroka domači in sosedje ob njihovem prihodu že poskušali najti in ga s pomočjo droga potegniti iz jame. Gasilci so se pripravljali, da bi jamo izčrpali, a so uspeli otroka nekaj minut po njihovem prihodu brez tega potegniti iz gnojnice.

Otroku, ki je bil nezavesten, sta najprej nudila prvo pomoč oče in soseda ter gasilci, nato pa reševalci. Nesreča se je zgodila v betonski gnojni jami za hišo, ki ni bila primerno zavarovana, so dodali na PU Murska Sobota. 

Policisti nadaljujejo preiskavo okoliščin dogodka in zbiranje obvestil. Po zaključku preiskave bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.