Na plažah na vaše stvari prežijo tatovi

Obiskovalci plaž naj s seboj vzamejo le najnujnejše stvari.
Fotografija: Med kopanjem pazite na svoje stvari. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Med kopanjem pazite na svoje stvari. FOTO: Tomi Lombar

V Portorožu so imeli policisti v torek opravka s tatovi, predvsem na plažah. Osumljeni so bili med seboj povezani storilci, doma z Dolenjske. »Policisti so z intenzivnim zbiranjem obvestil in aktivnim delom storilce identificirali. Sledi kazenska ovadba,« sporočajo s PU Koper.

Kot je pojasnila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper, so tako v Portorožu v noči na torek trem osebam med nočnim kopanjem ukradli različne predmete: torbo z dokumenti in gotovino, mobilni telefon znamke Iphone 14 pro v vrednosti 1200 evrov in mobilni telefon znamke Samsung S202 v vrednosti 1300 evrov.

Popoldne pa je nekdo na plaži v Portorožu državljanki Srbije ukradel torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi stvarmi ter pobegnil s kraja. Moškega so policisti izsledili in ugotovili, da gre za 35-letnika iz Krškega. Ukradene predmete so kasneje našli odvržene v grmovju in jih vrnili oškodovanki. Osumljenega bodo ovadili.

Isto popoldne so državljanom Madžarske, prav tako na plaži v Portorožu, ukradli dve kopalni torbi. V torbah sta imela dokumente, gotovino, mobilni telefon znamke Samsung tip zflip 4 in dva mobilna telefona znamke IPhone 11. Tudi oni so opisali mlajšega moškega, ki je pobegnil proti avtobusni postaji. »Policisti so izsledili 17-letnika in njegova dva pomagača, 39-letnico in 42-letnika, vse z Dolenjske. Kasneje so z zbiranjem obvestil v Izoli izsledili še večjo skupino oseb, med katerimi sta bila tudi starša mladoletnika,« je dodala. Ukradene telefone so policisti našli v smetnjaku, našli pa so tudi obe ukradeni kopalni torbi in še IPhone 14, ki izvira iz tatvine, prijavljene dopoldne, tudi to so izpeljali v času nočnega kopanja oškodovancev. Vse ukradene predmete so vrnili oškodovancem. Policisti so tudi s pomočjo očividcev zaključili, da so vsi štirje osumljeni doma z Dolenjske in bodo zoper njih spisali kazenske ovadbe.

»Obiskovalcem plaž predvsem svetujemo, da s seboj vzamejo le najnujnejše stvari. Večja količina denarja, nakit, drage ročne ure in drugi vredni predmeti ne sodijo na plažo. Med zadrževanjem na plaži se za kopanje organizirajte tako, da je nekdo vedno pri stvareh. Če to ni mogoče, naj bodo torbe zaprte in stvari pokrite,« ob tem opozarjajo s PU Koper in dodajajo, da nekateri upravljavci plaž nudijo tudi manjše sefe, v katere lahko shranite vrednejše stvari. Podobno pa velja tudi za hotelske sobe in apartmaje, kjer ste nastanjeni.