Ob zažganem kontejnerju za teste našli pozive k ustavitvi »PCT terorja«

Iz kamniške občine so sporočili, da se bo hitro testiranje kljub vanadalizmu nemoteno izvajalo tako danes kot tudi v petek.
Fotografija: Zagorel je kontejner za opravljanje hitrih testov na novi koronavirus, ki se nahaja na parkirišču pri Domu kulture Kamnik. FOTO: PGD Kamnik
Odpri galerijo
Zagorel je kontejner za opravljanje hitrih testov na novi koronavirus, ki se nahaja na parkirišču pri Domu kulture Kamnik. FOTO: PGD Kamnik

V Kamniku je ponoči nekaj čez eno uro zjutraj v ulici Fužine zagorel manjši leseni objekt, ogenj pa se je razširil na kontejner, kombi in osebni vozili, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Zagorel je kontejner za opravljanje hitrih testov na novi koronavirus, so za STA in za Delo potrdili pri Prostovoljnem gasilskem društvu Kamnik.

Na kraju je posredovalo šest gasilcev PGD Kamnik, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila ter zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode, so dodali na policiji.

Na kraju požara so gasilci našli tudi liste z napisi, ki pozivajo k svobodi ljudstva in ustavitvi »PCT terorja«. »Ljudstvo vam bo sodilo za vaše zločine, zelo kmalu,« je še zapisano na listih.

Poškodovani so bili tudi trije avtomobili. FOTO: PGD Kamnik
Poškodovani so bili tudi trije avtomobili. FOTO: PGD Kamnik


Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin dogodka, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Sodeč po napisih je gotovo šlo za požig, ki je zajel tudi tri v bližini parkirana vozila. Sprejemna lesena hiška je v požaru popolnoma zgorela, močno poškodovan oziroma uničen je kontejner, kot na svoji spletni strani piše Uprava za zaščito in reševanje, je ogenj poškodoval tudi dve drevesi.
 

Župan Matej Slapar napovedal, da bodo testiranja zagotovili po ustaljenem urniku


Na požig se je odzval kamniški župan Matej Slapar. »Verjamem, da bo primer raziskan, osumljenec/osumljenci pa sankcionirani,« je zapisal. »Apeliram na vse, ki zanikate virus (ki je prisoten in smrtonosen po celem svetu), da ste strpni, kajti nasilje nikoli ne prinese nič dobrega…« Napovedal je, da bodo testiranja tudi v prihodnje zagotovili po ustaljenem urniku.



Pred kratkim so v Kamniku zabeležili tudi požige in mazanje plakatov s pozivi k cepljenju.

Na kraju požara so gasilci našli tudi liste z napisi, ki pozivajo k svobodi ljudstva in ustavitvi »PCT terorja«. FOTO: PGD Kamnik
Na kraju požara so gasilci našli tudi liste z napisi, ki pozivajo k svobodi ljudstva in ustavitvi »PCT terorja«. FOTO: PGD Kamnik