Bratuškova bo ministre predlagala jutri

Izvršni odbor PS podprl kandidata za ministra Metoda Dragonjo in Alenko Trop Skaza. Usoda Tine Komel še ni znana.

Objavljeno
12. februar 2014 12.09
Posodobljeno
12. februar 2014 12.18
acr MIN ZA ZDRAVJE
T. S., notranja politika, Pi K., Delo.si
T. S., notranja politika, Pi K., Delo.si

Ljubljana - Premierka Alenka Bratušek bo jutri dopoldne v DZ poslala predlog za gospodarskega ministra, zdravstveno ministrico ter ministra za Slovence po svetu. Kot je znano, bo vodenje gospodarskega resorja prevzel Metod Dragonja, ministrstvo za zdravje bo vodila Alenka Trop Skaza, urad za Slovence po svetu pa Gorazd Žmavc.

Alenka Trop Skaza in Metod Dragonja sta bila danes že na obisku v državnem zboru. Trop Skaza se je zjutraj predstavila poslancem DL, ki so, kot je dejal predsednik stranke Gregor Virant, nad njo navdušeni. Tudi Metod Dragonja se je danes že predstavil poslancem DL. Oba kandidata pa sta dobila tudi podpor izvršnega odbora stranke PS.

Ta je podprl tudi predlog koalicijske pogodbe, predsednici vlade Alenki Bratušek pa dal popolno podporo in pooblastila za urejanje kadrovske zasedbe vlade.

To verjetno pomeni, da stranka ne bo nasprotovala zamenjavi resorjev med PS in Desusom tako, da bo Desus dobil ministrstvo za Slovence po svetu. Ministrica Tina Komel, ki se je danes srečala z vodjo poslanske skupine PS Janijem Möderendorferjem, se bo v tem primeru vrnila v poslanske klopi. Izjav po srečanju ministrica ni dajala, Möderndorfer pa je novinarjem povedal, da za zdaj ostaja vse kot je bilo.

Desusov kandidat za ministra za Slovence po svetu je neuradno Gorazd Žmavc, medtem ko njihova kandidatka za ministrico za zdravje Brigita Čokl v koaliciji nima podpore.

Svet Državljanske liste je danes pozno popoldan podprl koalicijsko pogodbo, ki jo je včeraj že potrdil svet Desusa. O pogodbi bo jutri odločal še svet SD.