Loto milijonar je doma v Grosuplju

Davek od lota je že v občinskem proračunu. 
Fotografija: Dobitna kombinacija številk je bila napisana v pošti v Grosuplju. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Dobitna kombinacija številk je bila napisana v pošti v Grosuplju. FOTO: Igor Mali

Grosuplje – Danes okoli 15. ure je v grosupeljski občinski proračun priteklo 679.000 evrov, kolikor znaša 15-odstotni davek od srečnega dobitnika, ki je v nedeljo v igri loto zadel neverjetnih 4,522 milijona evrov.

Že dopoldne je grosupeljski občan obiskal sedež Loterije Slovenije v Ljubljani in po plačilu davka, ki pripada tisti občini, v kateri ima srečnež prijavljeno stalno prebivališče, prejel na svoj transakcijski račun 3,843 milijona evrov. 

»Šampanjca še nismo odprli. Nazdravili bomo, ko se vsi skupaj zberemo,« je za Delo.si povedal direktor grosupeljske občinske uprave Dušan Hočevar

Sreča je doma v Grosuplju. FOTO: Igor Mali
Sreča je doma v Grosuplju. FOTO: Igor Mali


Davek od mednarodne igre Eurojackpot v višini 3,2 milijona evrov je grosupeljska občina že prejela v začetku leta 2014, potem ko je njihov občan vplačal dobitno kombinacijo številk in prejel neverjetnih 21 milijonov evrov. Nepričakovane milijone v občinskem proračunu so takrat porabili za gradnjo prizidka k zdravstvenemu domu. Prav zdaj pa potekata v Grosuplju dve veliki naložbi: garažna hiša in prepotreben šolski prizidek k osnovni šoli Louisa Adamiča ter športna dvorana. »Denar bo še kako prav prišel,« je sklenil Hočevar.  

Komentarji: