Policisti ugotovili 13 kršitev in zasegli eno vozilo

Ob ugotavljanju identitet 38 oseb zaznali eno kršitev zakona o javnih zbiranjih in sedem kršitev prometne zakonodaje.
Fotografija: Petkovi protesti zadnje tedne potekali z avtomobili. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Petkovi protesti zadnje tedne potekali z avtomobili. FOTO: Jože Suhadolnik

Policisti so na včerajšnjem protestu v Ljubljani ugotovili 13 kršitev prepovedi zbiranja na javnih mestih in kršiteljem izrekli opozorila. Ob ugotavljanju identitet 38 oseb so ugotovili eno kršitev zakona o javnih zbiranjih in sedem kršitev prometne zakonodaje. Vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozilo, so sporočili s policije.

image_alt
Jenull jo je odnesel le s policijskim opozorilom


Policisti so, kot so pojasnili, opravljali naloge varovanja državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

Zoper osebo, ki je kršila zakon o javnih zbiranjih, vodijo vodijo prekrškovni postopek. Ugotovili so tudi sedem kršitev zakonov o pravilih cestnega prometa, o motornih vozilih in o voznikih. V dveh primerih so kršiteljema izdali plačilni nalog, vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo, ostalim pa so izrekli opozorila.

image_alt
Petkovi protestniki znova krožili v avtomobilih


Včeraj so se protestniki že drugi teden zapored zaradi omejitvenih ukrepov odpravili na ljubljanske ulice v avtomobilih. Predvideno je bilo kroženje po Slovenski in Barjanski cesti, pri čemer je bilo tokrat v anonimnem pozivu k protestom zapisano, naj protestniki spoštujejo cestno-prometne predpise in ne hupajo v neposredni bližini policije.

Komentarji: