Predstavitvena informacija

Veste, koliko plastičnih vrečk letno porabi povprečen Slovenec?

Z majhnimi dejanji vsak dan prispevamo k boljši prihodnosti in tudi pri nakupovanju lahko pomislimo na okolje. 


 
Fotografija: FOTO: HOFER
Odpri galerijo
FOTO: HOFER

Skrb za okolje je naloga prav vsakogar izmed nas, zato je tudi pri nakupovanju dobro imeti v mislih trajnostne odločitve in ravnanje. Lastna vrečka je seveda najboljša rešitev, do okolja prijaznejša pa je tudi izbira trajnostne vrečke, ki naj postane stalna sopotnica pri vseh vaših nakupih. Podjetje HOFER kot prvi večji trgovec v Sloveniji omogoča nakup trajnostne vrečke »Manj je v(r)eč«, izdelane iz bombaža Fairtrade.
 



HOFER od februarja 2018 kot prvi večji trgovec v Sloveniji omogoča nakup trajnostne vrečke, izdelane iz bombaža Fairtrade, ki izpolnjuje standarde pravične trgovine. Za vsako prodano trajnostno vrečko Manj je v(r)eč, podjetje HOFER 5 centov donira društvu Ekologi brez meja. Omenjeno društvo bo s pomočjo zbranih sredstev jeseni organiziralo akcijo Očistimo Slovenijo, v sklopu katere bodo popisali stanje večjih slovenskih vodotokov in očistili najbolj kritične dele, pridružili pa se jim bodo tudi HOFERjevi sodelavci. Do zdaj HOFERjevo trajnostno vrečko Manj je v(r)eč uporablja že več kot 26.000 ljudi, aktualno število in s tem zbrana sredstva pa lahko spremljate na spletni strani www.manjvrec.si.

FOTO: Maja Rotovnik
FOTO: Maja Rotovnik

 
»Okoljski izzivi potrebujejo našo takojšnjo pozornost. Zdaj je zadnji čas, da jih naslovimo. Akcija Očistimo Slovenijo 2018 bo letos tako predvsem svež in čist začetek za vedno čisto Slovenijo, ki jo bomo dosegli z zmanjševanjem, ločenim zbiranjem in ponovno uporabo odpadkov. Zavest, da je odpadkov preveč, da ne spadajo v naravo in da moramo poiskati boljše načine za ravnanje z njimi, je vodilo tokratnega projekta, katerega aktivnosti bodo potekale do 15. septembra in tudi po njem,« namen akcije pojasnjuje vodja projekta, Urša Zgojznik.
 
 
Urša Zgojznik FOTO: Tanja Ristič
Urša Zgojznik FOTO: Tanja Ristič