Francoski šampion do najtesnejše zmage v zgodovini kenijske dirke

Finski svetovni prvak Kalle Rovanperä se je na zadnji hitrostni preizkušnji relija za svetovno prvenstvo v Afriki zelo približal vodilnemu Sebastienu Ogierju.
Fotografija: Francoski dirkač Sebastien Ogier je bil najhitrejši na reliju v Keniji. FOTO: Yasuyoshi Chiba/AFP
Odpri galerijo
Francoski dirkač Sebastien Ogier je bil najhitrejši na reliju v Keniji. FOTO: Yasuyoshi Chiba/AFP

Francoski dirkaški šampion Sebastien Ogier (toyota yaris) je slavil še tretjo letošnjo zmago in skupno 58. za svetovno prvenstvo, potem ko je bil najhitrejši na reliju po Keniji. V razburljivem zaključku je zadržal 6,7 sekunde naskoka pred drugouvrščenim moštvenim sotekmovalcem in branilcem lovorike, Fincem Kallejem Rovanperäjem. To je najmanjša razlika v zgodovini te znamenite dirke.

Ogier, ki bo 17. decembra praznoval 40. rojstni dan, je na ta način ponovil podvig izpred dveh let. Osemkratni svetovni prvak je v svojo korist odločil kar sedem hitrostnih preizkušenj (od 19). »Imeli smo odlično hitrost, toda kar precej težav. Poglejte, še na zadnji hitrostni preizkušnji nam je priletel kamen v vetrobransko steklo. Zato sem toliko bolj vesel te zmage,« je omenil 39-letni Francoz. 

Toyotino popolno zmagoslavje sta na tem reliju v Afriki, ki velja za enega od najzahtevnejših v koledarju svetovnega prvenstva, zaokrožila Valižan Elfyn Evans (+ 2:58,5) in četrtouvrščeni Japonec Takamoto Kacuta (+ 3:23,8). Na petem mestu je pristal Španec Dani Sordo (hyundai i20, + 5:05,4), šesti pa je bil Estonec Ott Tänak (ford puma, + 9:14,4).

Še helikopter je težko sledil finskemu svetovnemu prvaku Kalleju Rovanperäju. FOTO: Yasuyoshi Chiba/AFP
Še helikopter je težko sledil finskemu svetovnemu prvaku Kalleju Rovanperäju. FOTO: Yasuyoshi Chiba/AFP

V skupni razvrstitvi se je Rovanperä z drugim mestom še utrdil na vrhu razpredelnice, v kateri ima zdaj že 37 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Belgijcem Thierryjem Neuvillom (hyundai i20, + 24:47,0), ki se je moral tokrat sprijazniti šele z osmim mestom.

Naslednji reli za svetovno prvenstvo bo med 20. in 23. julijem v Estoniji.

Preberite še:

Komentarji: