Max Verstappen uganka za tekmece tudi na Japonskem

Nizozemski dirkač Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za dirko formule ena na Japonskem.
Fotografija: Max Verstappen, Sergio Perez in Lando Norris. FOTO: Androniki Christodoulou/Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen, Sergio Perez in Lando Norris. FOTO: Androniki Christodoulou/Reuters

Nizozemski dirkač Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko veliko nagrado Japonske v Suzuki v svetovnem prvenstvu formule 1. Trikratni zaporedni svetovni prvak je na četrti postaji letošnje sezoni še četrtič dobil kvalifikacije. Drugi je bil njegov moštveni kolega, Mehičan Sergio Perez (+ 0,066 sekunde). Nizozemec letos ostaja nepremagan v kvalifikacijah, s tem pa si je privozil že svoj 36. t. i. »pole position« v karieri. V nedeljo bo lovil svojo 57. zmago, potem ko je na prejšnji dirki v Avstraliji odstopil.

Dirka za VN Japonske v nedeljo zjutraj

Ob Nizozemcu bo iz prve vrste štartal še njegov moštveni kolega v Red Bullu Perez. Za rdeče bike bo to 27. v zgodovini, da bosta oba dirkača začela iz prve vrste. Sicer pa je Verstappen Red Bullu privozil že 99. najboljši startni položaj. Tretji je bil danes Britanec Lando Norris (McLaren), ki je zaostal za 0,292 sekunde, četrti pa zmagovalec Melbourna, Španec Carlos Sainz v Ferrariju (+ 0,485).

Verstappen z navijači. FOTO: Issei Kato/Reuters
Verstappen z navijači. FOTO: Issei Kato/Reuters

Max Verstappen FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP
Max Verstappen FOTO: Toshifumi Kitamura/AFP

Sledijo Španec Fernando Alonso (Aston Martin) in Avstralec Oscar Piastri (McLaren), ki bosta štartala iz tretje vrste ter Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) in Charles Leclerc (Ferrari), sicer drugi v seštevku SP, iz četrte. Nedeljska preizkušnja za VN Japonske se bo začela ob 7. uri po slovenskem času.

Preberite še:

Komentarji: