Pokal za našega najboljšega boksarja Petriču, pohvale prirediteljem

Na turnirju za pokal Maribora se je v konkurenci več kot 60 borcev iz desetih držav v finale prebilo enajst slovenskih boksarjev.
Fotografija: Med slovenskimi dobitniki priznanj sta bila tudi Nejc Petrič in ALjaž Šircelj. FOTO: ŽBK Maribor
Odpri galerijo
Med slovenskimi dobitniki priznanj sta bila tudi Nejc Petrič in ALjaž Šircelj. FOTO: ŽBK Maribor

V Hočah so uspešno spravili pod streho prvi turnir evropske boksarske zveze (EUBC) za pokal Maribora, na katerem je sodelovalo več kot 60 borcev iz desetih držav. Organizatorji iz ŽBK Maribor so zbrali lep nagradni sklad v višini 20.000 evrov, od katerih so zmagovalci v vsaki kategoriji prejeli po 1000 evrov.

Od slovenskih boksarjev si jih je v članski konkurenci prislužil prislužil Nejc Petrič (Golden Gloves), ki je zmagal v finalu velterske kategorije (do 69 kilogramov), potem ko so njegovega madžarskega tekmeca Istvana Gerzsenyija v tretji rundi diskvalificirali. Blizu glavni nagradi so bili od naših borcev v absolutni konkurenci tudi Mohammad Dawood Rezai (do 56 kg), Nik Nikolov Veber (do 64 kg), Aljaž Šircelj (do 69 kg), Edin Sejdinović (do 75 kg) in Aljaž Ban (do 91 kg), ki so izgubili v zaključnih dvobojih.



Za najboljšega boksarja turnirja so razglasili Madžara Somo Mesterja (do 75 kg), naš najboljši je bil Petrič, najboljšo borbo pa sta prikazala Šircelj in Šved Peter Ahlberg v finalu velterske kategorije B.

V mladinski konkurenci je Muhamed Kovačević v slovenskem zaključnem obračunu supertežke kategorije (nad 91 kg) premagal Jana Šego, v finala pa so se od naši prebili še Sinaj Kreč Štrukelj (do 64 kg), Florijan Begaj (do 75 kg) in Timon Babić (do 91 kg).

»Večmesečno delo se je obrestovalo. Slovenski boksarji so se odlično odrezali, mednarodni delegat in vodja turnirja Dragoljub Radović pa nas je zelo pohvalil za organizacijo. Pozitivno oceno bo posredoval tudi odgovornim pri evropski zvezi, tako da bi to tekmovanje kaj lahko postalo tradicionalno, kar je tudi naša želja,« je črto pod turnir potegnil nekdanji vrhunski mariborski boksar in zdaj trener Igor Rašić.

Preberite še:

Komentarji: