Anže Kopitar je za kolege eden od najboljših

Združenje hokejistov v NHL (NHLPA) je razkrilo izsledke letne ankete za sezono 2023/24. Kar dve priznanji hokejistov je prejel slovenski zvezdnik.
Fotografija: Ko pridrsa na led, je Anže Kopitar kralj, ki se mu klanjajo tudi kolegi v NHL. FOTO: Robert Edwards/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Ko pridrsa na led, je Anže Kopitar kralj, ki se mu klanjajo tudi kolegi v NHL. FOTO: Robert Edwards/Usa Today Sports Via Reuters Con

Združenje igralcev hokejske lige (NHLPA) je razkrilo izsledke letne ankete za sezono 2023/24. Kar dve priznanji hokejistov lige je prejel tudi slovenski zvezdnik dresu Los Angeles Kings, Anže Kopitar.

Hokejisti so v anketi izbirali najbolj popolnega igralca v NHL; napadalca, branilca in vratarja, ki bi jih želeli v svoji ekipi; s katerim igralcem najmanj uživajo, a bi ga radi imeli v svoji ekipi; proti kateremu igralcu je najtežje igrati ...

Kopitar je bil tretji med vsemi igralci lige v kategoriji »kdo je najbolj popoln igralec«.

V boju za lovoriko najpopolnejšega hokejista lige je 36-letni Slovenec zbral 8,15 odstotka vseh glasov in zaostal le za Sidneyjem Crosbyjem iz Pittsburgha in Aleksandrom Barkovom s Floride.

Poleg tega se je Kopitar v glasovanju uvrstil tudi med prvih pet igralcev, s katerimi se je v ligi najtežje soočiti na ledu. V tem glasovanju je Kopitar končal na četrtem mestu, vendar je bil drugi med napadalci.

Le Victor Hedman iz Tampe Bay, Connor McDavid iz Edmontona in Jaccob Slavin iz Caroline so prehiteli Kopitarja, ki je v tej kategoriji zbral 6,09 odstotka glasov.

»Zame to pove vse,« je na treningu za LA Kings Insider o Kopitarju in priznanjih hokejistov lige NHL povedal trener kraljev, Jim Hiller.

»Veliko je ljudi z veliko mnenji, veliko različnih pogledov na igro. Vendar ko tvoji sotekmovalci na ledu pravijo, da je ta fant eden najbolj popolnih igralcev v ligi ter eden izmed tistih, proti katerim je najtežje igrati, še posebej z izkušnjami, ki jih Kopi ima, je to zelo impresivno. To je tisto, v kar lahko zares verjameš.«

V deveti izdaji ankete NHLPA je sindikat anonimno anketiral igralce lige NHL iz vsakega od 32 klubov, to sezono pa je v anketi sodelovalo 639 članov. Člani NHLPA so pretehtali 15 vprašanj, ki so pokrivala različne hokejske teme.

Preberite še:

Komentarji: