Anže Kopitar ob visoki zmagi blestel v Chicagu

Slovenski as je v NHL dosegel dva od štirih golov Los Angelesa v prvi tretjini in za zmago kar 5:0 proti moštvu z repa lestvice.
Fotografija: Anže Kopitar je vratarju Chicaga Arvidu Soderblomu povzročil glavobol FOTO: Jamie Sabau/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Anže Kopitar je vratarju Chicaga Arvidu Soderblomu povzročil glavobol FOTO: Jamie Sabau/Usa Today Sports Via Reuters Con

Slovenski as Anže Kopitar je v NHL dosegel dva od štirih golov Los Angelesa v prvi tretjini in za zmago kar 5:0 proti moštvu z repa lestvice Chicagu.

Pierre-Luc Dubois, Alex Laferriere in Jordan Spence so z golom in asistenco pomagali Los Angelesu, da se je vrnil po porazu z 1:3 v St. Louisu.

Zasedba iz Kalifornije se je z zmago odlepila od prvakov lige NHL Vegas Golden Knights za tretje mesto v pacifiški diviziji. Kralji v boju za končnico zasedajo sedmo mesto v razvrstitvi zahodne konference. Osvojili so 79 točk, neposredni tekmec za končnico zlati vitezi iz Las Vegasa imajo dve točki manj. Na vrhu zahoda je ekipa Vancouver z 92 točkami. Kralji bodo do konca rednega dela sezone igrali še 16 tekem.

»Dve točki v oktobru sta enaki osvojenima dvema točkama marca, vendar lahko resnično vidite razliko, ki jo lahko pomenita dve točki na lestvici,« je povedal Dubois. »Še vedno je treba igrati veliko hokeja, vendar smo zadovoljni s takšnim rezultatom, kot je nocoj.«

Vratar Los Angelesa Cam Talbot tretjič v tej sezoni ni prejel zadetka na tekmi. Zbral je 28 obramb in prišel do kariernega 31. »shutouta«.

Že 13. sezono dosegel najmanj 20 golov

»Bilo je čudovito priti do vodstva, toda videli smo, da je moral Talbs zgodaj narediti dve ali tri velike obrambe,« je dejal začasni trener Los Angelesa Jim Hiller.

Kopitar, 36-letni kapetan Kraljev iz Hrušice na Gorenjskem, je svoj 19. in 20. gol dosegel po natančnih podajah 21-letnega Quintona Byfielda. Kopitar je že 13. v 18 sezonah v ligi NHL dosegel mejo 20 golov.

Kopitar, vodilni pri Kings po številu odigranih tekem (1358) in številu asistenc (783), je skoraj dodal še en gol, ko je bil v igri 2 na 1 v drugi tretjini, a se je odločil za podajo.

»Pripravljen je deliti,« je dejal Hiller. »Je nesebičen igralec. Lepo je videti, da je tokrat tudi sam prišel do dveh zadetkov.«

Adrian Kempe je prispeval dve podaji za Los Angeles.

Zadnjeuvrščeni Chicago je ostal desetič brez zmage, potem ko je še drugič v sezoni zmagal na dveh zaporednih tekmah.

»Resnično so igrali dobro in so velika, močna ekipa,« je povedal trener Luke Richardson. »Težko smo prišli do ploščka in mislim, da je to nocoj pomenilo veliko razliko. Preprosto nismo prišli do ploščka, ko smo ga imeli, pa smo bili utrujeni.«

Na drugi tekmi večera je Tyler Toffoli dosegel svoja prva dva zadetka z Winnipegom, Laurent Brossoit pa je zaustavil 21 strelov za svoj drugi »shutout« v sezoni pri domači zmagi s 6:0 proti Anaheimu.

Dallas bo naslednji nasprotnik kraljev v noči na nedeljo.

Preberite še:

Komentarji: