Los Angeles v končnico, prvo in zadnje dejanje zaznamoval Anže Kopitar

Pred Kralji iz Los Angelesa še tri tekme, vse tri v njihovi dvorani Crypto.com Arena.
Fotografija: Kapetan kraljev Anže Kopitar je k 42. zmagi v sezoni prispeval podaji za 1:0 in 4:1. FOTO: Gary A. Vasquez/Reuters
Odpri galerijo
Kapetan kraljev Anže Kopitar je k 42. zmagi v sezoni prispeval podaji za 1:0 in 4:1. FOTO: Gary A. Vasquez/Reuters

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL premagali Calgary s 4:1 in končno potrdili nastop v končnici. Kapetan kraljev Anže Kopitar je k 42. zmagi v sezoni prispeval podaji za 1:0 in 4:1. Hrušičan je prvo podajo prispeval v uvodni tretjini, ko je z igralcem več na ledu v sedmi minuti zadel Kevin Fiala. Vodstvo ekipe iz Kalifornije sta v drugem delu povišala Viktor Arvidsson in Akil Thomas, preden je Jonathan Huberdeau gostom iz Kanade v 49. minuti vrnil nekaj upanja za preobrat.

Nase opozoril tudi Sydney Crossby

Velika prednost Calgaryja je bila sproščenost, saj je ekipa brez možnosti za preboj v drugi del tekmovanja in igra le še za občinstvo. A še tretjič na četrtem obračunu v sezoni se je zmage veselil Los Angeles. Vnovič je bil med podajalci dolgoletni slovenski reprezentant, ki je bil soudeležen v akciji, s katero je Arvidsson z drugim golom na tekmi zapečatil končni izid.

Teddy Blueger in Anže Kopitar FOTO: Harry How/AFP
Teddy Blueger in Anže Kopitar FOTO: Harry How/AFP

Na preostalih tekmah je Sydney Crossby k zmagi Pittsburgha proti Detroitu s 6:5 po podaljšku prispeval gol in dve podaji, tudi odločilno v drugi minuti dodatnega dela, ko je za zmago zadel Erik Karlsson. Crosby je z podajama dosegel mejnik 1000 podaj v karieri, kar je doslej uspelo le 14 hokejistom v zgodovini lige. Današnji učinek pa je bil še kako pomemben, saj je Pittsburgh z zmago ohranil možnosti za končnico.

Naslednjič na led v nedeljo zjutraj

Los Angeles bo do konca rednega dela sezone v NHL igral še tri tekme, vse tri v svoji dvorani Crypto.com Arena. Anže Kopitar in soigralci bodo naslednjič stopili na led v nedeljo zjutraj ob 4.30 po slovenskem času, ko bo njihov tekmec lokalni rival Anaheim.

*************

Nogomet, SNL

Kvalifikacje za euro 2024, skupina H

Liga prvakov v živo ali celovito rezultatsko

Liga prvakov, skupina E (Oblak)

Liga prvakov, skupina G (Šeško)

Konferenčna liga, skupina A (Olimpija)

Anglija

Italija

Španija

Francija

Nemčija

Hrvaška

 

Košarka, Eurocup

Liga Aba

Liga NBA

 

Rokomet liga prvakov, Celje

Liga prvakinj, Krim

1. SRL

Hokej, ICEHL

Liga NHL

 

Odbojka, kval. za olimpijske igre

Preberite še:

Komentarji: