Tampa z zmago v Arizoni na drugo mesto vzhodne konference

Hokejisti Tampe so se s sinočnjo zmago nad Arizona Coyotes (4:3) v vzhodni konferenci povzpeli na drugo mesto za lokalnimi rivali Florida Panthers.
Fotografija: Brayden Point (v belem dresu) prodira s ploščkom ob branilcu Arizona Coyotes Dysinu Mayu v zadnji tretjini tekme v dvorani Gila River Arena. FOTO: Joe Camporeale/USA Today Sports
Odpri galerijo
Brayden Point (v belem dresu) prodira s ploščkom ob branilcu Arizona Coyotes Dysinu Mayu v zadnji tretjini tekme v dvorani Gila River Arena. FOTO: Joe Camporeale/USA Today Sports

Junak tekme v Arizoni je bil Kanadčan Steven Stamkos z dvema goloma, tudi odločilnim za 4:2 v 53. minuti. Za zmagovalce sta zadela še Corey Perry, ki je dosegel že svoj 399. gol v ligi, in Brayden Point. Na nasprotni strani je Alex Galchenyuk zabil gol četrtič na zadnjih petih tekmah, Clayton Keller je ob golu vpisal podajo, upanje za preobrat pa je domačim dal Nick Schmaltz slabi dve minuti pred koncem z golom za 3:4.

S 4:3 je Seattle, predzadnja ekipa zahoda, premagal Anaheim ter Los Angelesu z Anžetom Kopitarjem pomagal, da ostane sedmi na lestvici. Kanadčan Jordan Eberle je minuto in 42 sekund pred koncem dosegel odločilni gol. Pred tem so gostitelji, dvakrat je zadel Šved Isac Lundstrom, enkrat njegov rojak Rickard Rakell, v drugem delu povedli s 3:2. Še pred odločilno tretjino je z drugim golom na tekmi za Seattle poravnal Ryan Donato.

S 4:3 se je končala tudi tekma med Dallasom in Winnipegom. Po dobrih treh minutah podaljška jo je v prid gostiteljev iz Teksasa spet odločil vroči Jason Robertson.

Edmonton je uspešno začel nastope z novim trenerjem Jayem Woodcroftom in s 3:1 odpravil New York Islanders. Veliko zaslug za zmago pa ima ob trenerju tudi vratar Mike Smith, ki je zbral 37 obramb.

Kopitar je z Los Angelesom na krajšem premoru, saj ekipo iz Kalifornije naslednja tekma čaka šele v noči na 16. februar, ko bo v Los Angelesu v gosteh prav divizijski rival Edmonton.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: