Barça je Barça, to je Messijev dom

Joan Laporta, predsednik Barcelone, je po osvojitvi španskega naslova zelo optimističen glede poletne vrnitve Lionela Messija na Camp Nou.
Fotografija: Lionel Messi se je vrnil po suspenzu in zaigral proti Ajacciu. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi se je vrnil po suspenzu in zaigral proti Ajacciu. FOTO: Franck Fife/AFP

Predsednik nogometnega kluba FC Barcelona, Joan Laporta, je trdno odločen, da poleti na Camp Nou vrne največjo klubsko legendo Lionela Messija, ker je to, kot pravi, njegov dom.

image_alt
Messi želi tudi v Savdski Arabiji zasenčiti Ronalda

Messijeva pogodba s Paris SG se izteče junija, svetovnega prvaka z Argentino pa povezujejo z odhodom v Savdsko Arabijo, kjer je že njegov večji tekmec Cristiano Ronaldo. Laporta je v intervjuju za TV3 prepričan, da lahko blaugrana tekmuje z vsakim glede podpisa 35-letnega napadalca. »Zgodovina je na naši strani, čustva so močna, po vsem svetu imamo 400 milijonov navijačev,« je dejal Laporta.

Messi je bil v Barceloni 21 let, preden je odšel k PSG, kjer pa se v dveh sezonah ni najbolje znašel in ni dobil naklonjenosti navijačev, ki so mu žvižgali tudi po zadnji zmagi s 5:0 proti Ajacciu. »Pogovarjala sva se, čestital sem mu za zmago v Katarju. Zdaj je še član Pariza, moramo počakati na konec sezone, potem se bomo lahko v miru pogovorili. Z vsem spoštovanjem do Savdske Arabije, Barça je Barça, to je njegov dom,« je bil optimističen Laporta po tem, ko je Barcelona v nedeljo proti Espanyolu osvojila naslov španskega prvaka.

Lionel Messi je pred dvema letoma objokan zapustil Barcelono. FOTO: Albert Gea/Reuters
Lionel Messi je pred dvema letoma objokan zapustil Barcelono. FOTO: Albert Gea/Reuters

Messi je bil zaradi neodobrenega odhoda v Savdsko Arabijo, kjer ga snubi Al Hilal in mu ponuja astronomsko pogodbo, suspendiran za dva tedna, vrnil pa se je na omenjeni tekmi z Ajacciom. PSG je blizu ubranitve naslova francoskega prvaka, v ligi prvakov pa mu spet ni uspelo do konca, izločil ga je Bayern.

Preberite še:

Komentarji: