Druga zmaga v sezoni in prva nad redsi po letu 1996, zadel pa bivši član

Na uvodni tekmi 13. kola angleške premier league je aktualni podprvak Liverpool po zmagi nad branilcem naslova ManCityjem v prejšnjem kolu utrpel nov poraz.
Fotografija: Taiwo Awoniyi (št. 9) proslavlja gol v mreži Liverpoola s svojimi soigralci. FOTO: David Klein/Reuters
Odpri galerijo
Taiwo Awoniyi (št. 9) proslavlja gol v mreži Liverpoola s svojimi soigralci. FOTO: David Klein/Reuters

Nogometaši Liverpoola so po veliki zmagi nad Manchester Cityjem v prejšnjem kolu v tokratnem 13. utrpeli nov boleč poraz. Aktualni evropski in angleški podprvaki so izgubili na gostovanju pri Nottingham Forestu, ki je Liverpoolčane premagal prvič po letu 1996, tudi takrat je bil izid 1:0.

Junak tokratne zmage kluba, ki je kar dvakrat osvojil prestižni evropski pokal, predhodnika lige prvakov, je bil Taiwo Awoniyi z golom v 55. minuti. Liverpool vsaj zaenkrat ostaja na 7. mestu na lestvici, medtem ko se je Forest s šele drugo zmago v tej sezoni premier league dvignil z dna in je trenutno 19.

»Na osebni ravni sem vesel, a najpomembnejše so tri točke. Zdaj moramo na tem graditi. Zadeti proti Liverpoolu je dan, ki ga nikoli ne bom pozabil. Vedno bom hvaležen Liverpoolu, ker so me njegovi ogledniki pripeljali iz Nigerije in zadeti proti njim je bilo izjemno,« je za BBC povedal 25-letni Awoniyi, ki je na Anfield prišel avgusta 2015, a ni dobil priložnosti v članskem moštvu vse do svojega lanskega slovesa, ko se je po prvotni posoji vrnil k Unionu iz Berlina.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: