City po zmagi na Anfieldu še bliže naslovu, Kane se je vrnil v slogu

Vodilno moštvo Manchester City je na derbiju z Liverpoolom zmagal s kar 4:1. Tottenham ob vrnitvi Harryja Kanea utišal kritike na račun Mourinha.
Fotografija: Manchester City je na Anfieldu zmagal prvič po letu 2003. FOTO: Tim Keeton Pool/Reuters
Odpri galerijo
Manchester City je na Anfieldu zmagal prvič po letu 2003. FOTO: Tim Keeton Pool/Reuters

Prvouvrščeno moštvo angleškega prvenstva Manchester City je na derbiju 23. kola na Anfieldu visoko premagalo aktualnega prvaka Liverpool s 4:1.

Sinjemodri so s svojo že 14. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih naredili velik korak k osvojitvi naslova in bržkone razblinili sanje Liverpoolčanov o ubranitvi naslova, saj imajo pred njimi ob tekmi manj kar velikih 10 točk prednosti.

Prvi polčas se je končal brez golov. Najlepšo priložnost so imeli gostje iz Manchestra, pri katerih je Ilkay Gündogan​ zapravil strel z bele točke.

A nemški nogometaš se je v drugem polčasu hitro odkupil za napako in v 49. minuti zadel za 1:0. Domači so na prvi gol še odgovorili in izenačili v 63. minuti, ko je bil z bele točke uspešen Mohamed Salah.

Sledil je strelski pohod sinjemodrih. Ti so v 73. in 76. minuti izkoristili napaki vratarja Alissona Becker​ja in z goloma Gündogana in Raheema Sterlinga povedli s 3:1, končni rezultat pa je po izjemni samostojni akciji postavil Phil Foden v 83. minuti.

Manchester City je s tem izkoristil sobotni spodrsljaj mestnega tekmeca Uniteda, pred katerim ima ob tekmi manj prednost 5 točk.


V Manchestru ostajajo z nogami na trdnih tleh, Liverpoolčani ne gledajo na lestvico 
Manchester City je na Anfieldu zmagal prvič po letu 2003. FOTO: Tim Keeton Pool/Reuters
Manchester City je na Anfieldu zmagal prvič po letu 2003. FOTO: Tim Keeton Pool/Reuters


20-letni Phil Foden, ki se je izkazal z golom in asistenco, je po zmagi povedal: »Vsak nogometaš želi igrati na takšni veliki tekmi, mi pa smo od prve minute pokazali veliko poguma in igralo svoj nogomet, kar se nam je obrestovalo. Po tej zmagi imamo vse možnosti za osvojitev naslova, a naša naloga še ni končana. Še naprej moramo zmagovati,« je zelo zrelo razmišljal mladi vezist.

Tudi glavni trener Pep Guardiola je povedal, da sezone še zdaleč ni konec: »To je bila pomembna zmaga, vendar smo šele februarja. Je velika razlika do petega mesta, kar je pomembno zaradi nastopa v ligi prvakov. Dobili smo več kot 10 zaporednih tekem, kar je nekaj izjemnega za to obdobje. Danes bomo še govorili o tem, jutri se bomo osredotočili na naslednjo tekmo.«

Liverpool je prvič po letu 1963 izgubil tri zaporedne domače tekme. Kapetan Jordan Henderson ni mogel skriti razočaranja: »Za nas so bile usodne napake v nepravih trenutkih. Seveda smo zelo razočarani in mislim, da rezultat ne odraža naše predstave, vendar pa moramo priznati, da smo naredili napake in bili zanje kaznovani. Ne gledamo na lestvico, osredotočamo se zgolj na naslednjo tekmo in vedno poskušamo zmagati na vseh, ne glede na to, ali smo prvi, četrti ali peti.«

Strateg Liverpoola Jürgen Klopp je na tekmi videl veliko pozitivnih stvari: »Velik del današnje tekme je predstavljala odlična igra moje ekipe. V vaših očeh vidim, da mislite drugače. Če bomo igrali nogomet tako, kot smo ga večji del današnje tekme, bomo zagotovo zmagovali,« je dejal Klopp in stopil v bran svojemu vratarju Alissonu Beckerju: »Nocoj je naredil nekaj napak, vendar pa nas je doslej že večkrat rešil, o tem ni dvoma.«


Kane zabil svoj 20. gol v tej sezoni


Tottenham je prekinili niz treh porazov, z 2:0 je premagal West Bromwich. Vse glasnejše kritike na račun trenerja Londončanov Joseja Mourinha je vsaj za nekaj časa utišal predvsem Harry Kane, ki se je po poškodbi gležnja vrnil v ekipo in takoj dosegel gol. 
Napadalec Harry Kane je nepogrešljivi del ekipe Tottenhama. FOTO: Matt Dunham/Reuters
Napadalec Harry Kane je nepogrešljivi del ekipe Tottenhama. FOTO: Matt Dunham/Reuters


Svojo ekipo je v vodstvo popeljal v 54. minuti. To je bil že 20. gol angleškega reprezentančnega napadalca v vseh tekmovanjih te sezone. Drugi gol za Londončane, ki so ves čas izvajali pritisk na tekmečevo obrambo, je dosegel Son Heung-min. Pred golom Kana bi gosti tekmo skorajda preusmerili v drugo smer. Po strelu Mbayeja Diagneja je namreč vratarju Tottenhama Hugu Llorisu žoga skoraj ušla za golovo črto.

Angleško prvenstvo, nedeljske tekme 23. kola
Tottenham - West Bromwich 2:0 (Kane 54., Son 58.)
Wolverhampton - Leicester 0:0
Liverpool - Manchester City 1:4 (Salah 63./11m; Gundogan 49., 73., Sterling 76., Foden 83.)
Sheffield United - Chelsea 1:2 (Rudiger 54./ag; Mount 43., Jorginho 58./11m)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: