Ribery ostaja pri Bayernu, Lewandowski naj bi čakal na pogodbo

Agent Roberta Lewandowskega je potrdil, da je z vodstvom bavarskega kluba že dorekel podrobnosti. Čakajo na pogodbo.

Objavljeno
27. maj 2013 17.47
FBL-EUR-C1-DORTMUND-BAYERN
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

München - Čeprav igralski kader Bayerna Münchna že letos velja za enega najbolj učinkovitih in kakovostnih na svetu, kar so nenavsezadnje dokazali tudi z zmago v ligi prvakov, pa vodstvo bavarskega kluba želi še dodatno okrepiti moštvo.

Tako naj bi danes dosegli dogovor z Franckom Riberyem, ki bo na Bavarskem ostal še dve leti. 30-letni francoski zvezdnik bo na Allianz Areni ostal vse do leta 2017 z možnostjo podaljšanja pogodbe še za leto dni.

Kot vse kaže, pa je na pragu selitve v bavarski ponos tudi Robert Lewandowski, ki je v preteklih sezonah blestel v konkurenčnem moštvu dortmundski Borrusii. Četa Jürgena Kloppa je prvi udarec doživela že pred tedni, ko je odhod na Bavarsko potrdil Mario Götze, sedaj naj bi šel po njegovih stopinjah še odlični poljski napadalec.

»Za našo stran je dogovor že sklenjen, toda nismo podpisali še ničesar. S klubom moramo doseči še uraden dogovor,« je novico potrdil agent Lewandowskega Cezary Kucharski.

Takoj po koncu lige prvakov je možnost tovrstnega prestopa omenil tudi trener Bayerna Jupp Heynckes, ki pa bo v prihodnji sezono svoje mesto prepustil Pepu Guardioli. »Vsi vemo, da je Götze že podpisal pogodbo in mislim, da niti Lewandowski ne bo preveč okleval. Tako bosta našo ekipo okrepila dva vrhunska igralca,« je dejal 68-letni nemški strateg.