Šok za Liverpool in Arsenal, Manchester City ima odprto pot do obrambe naslova

V bitki za angleškega nogometnega prvaka sta Crystal Palace in Astoni Villa z zmagama v gosteh na Anfieldu in Emiratesu pomagala prvakom.
Fotografija: Crystal Palace je na Anfieldu pripravil prvovrstno senzacijo in Liverpoolu prizadejal morda usoden praz v bitki za naslov prvaka. Strelec je bil  Eberechi Eze (v sredini). FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Crystal Palace je na Anfieldu pripravil prvovrstno senzacijo in Liverpoolu prizadejal morda usoden praz v bitki za naslov prvaka. Strelec je bil  Eberechi Eze (v sredini). FOTO: Paul Ellis/AFP

Nogometaši Liverpoola so v 33. krogu angleškega prvenstva na Anfieldu izgubili proti Crystal Palacu z 0:1. S tem so Liverpoolčani zapravili priložnost za ponovni skok na vrh lestvice, ostali na tretjem mestu in za vodilnim Manchester Cityjem zaostajajo za dve točki. Po šoku na Anfieldu je sledil še drug hud udarec za moštvo, ki se bojujeje za prvaka, za Arsenal. Boljša je bila Aston Villa, ki si je še izboljšala svo položaj v bitki za uvrstotev v ligo prvakov. 

Meščani, ki so v soboto s 5:1 ugnali Luton (Daiki Hašioka avt., Mateo Kovačić. Erling Haaland, Jeremy Doku, Joško Gvardiol), imajo na vrhu premier league 73 točk, Liverpool jih ima 71. Toliko jih ima tudi londonski Arsenal, ki je proti Aston Villi povsem zatajil. V španskem dvoboju trenerjev je Mikela Arteto zasenčil izklušenejši Unay Emery..Moštvo iz Birminghama ima zdaj 63 točk, peti Tottenham tri manj.

Mikel Arteta je lahko le čestital zmagovalcu španskega trenerskega dvoboja Unaiju Emeryju. FOTO: Paul Childs/Action Images Via Reuters
Mikel Arteta je lahko le čestital zmagovalcu španskega trenerskega dvoboja Unaiju Emeryju. FOTO: Paul Childs/Action Images Via Reuters

Slednji je v soboto s kar 0:4 izgubil pri Newcastlu. V soboto je še Brentford z 2:0 ugnal Sheffield United, preostale tri tekme pa so se končale brez zmagovalca. Tekmi Nottingham Forest – Wolverhampton in Bournemouth – Manchester United sta se končali 2:2, dvoboj med Burnleyjem in Brightonom pa 1:1.

Zmagoviti gol za Londončane na Anfieldu je v 14. minuti dosegel Eberechi Eze. Domači so se v drugem polčasu pognali po izenačujoči gol, a so gostje vse nalete zdržali in Liverpoolu prizadejali komaj tretji ligaški poraz v letošnji sezoni. Na Emiratesu V sta v končnici tekme Arsenal šokirala Leon Bailey (84.) in Ollie Watkins (87.).

Na drugi današnji tekmi je Fulham v gosteh z 2:0 premagal West Ham. Za gostujočo zasedbo je bil dvakrat natančen Andreas Pereira (9. in 72. minuta).

Preberite še:

Komentarji: