Spodrsljaja Reala in Barcelone

Niz zmag Liverpoola so prekinili nogometaši Chelseaja
Fotografija: Gareth Bale (levo) je bil nemočen v Sevilli proti Sergiju Gomezu.
FOTO: AP
Odpri galerijo
Gareth Bale (levo) je bil nemočen v Sevilli proti Sergiju Gomezu. FOTO: AP

Ljubljana – V tednu, ko ni tekem v ligi prvakov in evropski ligi, so v večini nogometnih klubskih tekmovanj po stari celini na sporedu domače preizkušnje. Tako pa se je nepričakovano zataknilo favoriziranima moštvoma španske prvenstva, Real Madridu in Barceloni. Navzlic beri brez točk oba ostajata s po 13 točkami na prvih dveh mestih, tretjeuvrščeni Oblakov Atletico jih je zbral 11.

Real je doživel pravi polom v Sevili. V presledku med 17.min 39. minuto je moral Thibaut Courtois, v ponedeljek uradno izbran za najboljšega vratarja na svetu, trikrat po žogo v mrežo, do konca pa se izid ni več spreminjal – 3:0 za gostitelje! Zmaga bi bila lahko glede na prikazano tudi v 2. polčasu lahko še višja, vprašanje pa seveda ostaja, kako bi se vse skupaj razpletlo, če Luki Modriću, najboljšemu nogometašu leta 2018 na svetu, po ogledu video posnetka sodnik zaradi ofsajda ne bi razveljavil gola, Gareth Bale pa bi iz svoje akcije namesto vratnice zadel mrežo. Toda madridsko moštvo že več kot tri leta ni zmagalo pri Sevilli, tokrat pa ni izkoristilo niti ponujene priložnosti velikih tekmecev iz Katalonije. Barcelona je namreč igrala dve uri prej in nepričakovano z 1:2 izgubila pri Leganesu, ki je bil do te tekme z zgolj točko na dnu lestvice. "V le dveh dneh je 'Barça' izgubila pet točk proti realno precej slabšima tekmecema," so podčrtali v katalonskem športnem dnevniku Mundo Deportivo in se spomnili tudi zadnjega spodrsljaja na domačem Nou Campu proti Gironi – 2:2.

Na Otoku je odzvonilo imenitnemu uvodu v sezono nogometašev Liverpoola. V prvenstvu so igralci nemškega trenerja Jürgna Kloppa nanizali šest zaporednih zmag v šestih nastopih, v imenitni tekmi so za uvod v ligo prvakov prejšnji teden ugnali Paris Saint Germain (3:2), zdaj pa se jim je zataknilo v domačem ligaškem pokalu proti Chelseaju – 1:2. Rdeči so vodili (Sturridge), a Emerson in Hazard sta na Anfield Roadu izid zasukala in svojemu klubu priigrala imenitno popotnico za prihajajočo soboto, ko se bosta velika tekmeca "udarila" še enkrat tokrat za prvenstvene točke v Londonu. Liverpool sicer vodi na lestvici (18 točk), sledita mu Manchester City in Chelsea (po 16).   

Komentarji: